Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Közel a parthoz

2017. szeptember 19. - Krajec Krisztian

img_6543.JPG

A Kopaszi-gát egyedi lokációját már évek óta felfedezte a vendéglátás. A környék fejlesztése azóta sem állt le, és a jövőben további komoly előrelépések lesznek. A Duna közelsége révén a nagyközönség már rég felfedezte az ebben rejlő lehetőségeket, mind a családi pihenés helyeként, mind pedig az extravagáns bulizásra alkalmas szféraként.
A Le Bistro is szórakozóhelyként debütált pár évvel ezelőtt, de közben rájöttek, azért van ebben több is. A hamarosan bekövetkező fejlesztéseknek köszönhetően körülbelül 10.000 ember ideköltözése várható, így 2019-től nem szezonális helyként fog üzemelni. A hírek szerint itt épül fel Magyarország első felhőkarcolója is - emiatt óriási lehetőségek lesznek a Le Bistro kezében. Ugyanakkor a belváros közelségét se feledjük el; illetve az is előnyükre válik, hogy az autóval érkezők gond nélkül tudnak parkolni.

img_6547.JPG
A környezet - valljuk be - elrepít minket a tengerpartra. A Duna látképe és a zöld táj romantikus hangulatot áraszt magából - itt igazán elengedhetjük magunkat, áldozva a gasztronómiai élvezeteknek. Bár a szezonalitás egyelőre mindent befolyásol, de teraszuk emellett is fantasztikus feelinget áraszt – melyet elkezdtek beach bistro terasszá alakítani. Ezen felül a pénteki retro buli, a szombati parti, vagy a szerdánként megrendezésre kerülő salsa estek is idecsábítják a táncos lábú, szórakozni vágyó közönséget.

img_6546.JPG
Horváth Attila séf koordinálásával új koncepciót alakítottak ki, mely a konyhát színesebbé, és a szélesebb igények kiszolgálására tette alkalmassá. Mivel a hely adottsága alapján akár 2-300 ember is le tud ülni, ugyanakkor van egy jó konyhájuk: miért ne nyitnának az éttermi vonal felé is?

img_6545.JPG
Az irányvonal leginkább a nemzetek konyhájára épül - Attila viszont a halas ételek kapcsán szerzett tapasztalataival még inkább felhúzta a helyet. Így az étlapon található: kardhal, lazac, branzino, a tigrisrákból több fajta, és természetesen a hekk. Mivel a Le Bistro társétterme a MOM Parkban található Leroy Bistro, ezért ezt a vonalat is belecsempészik a konyha kínálatába. Az ételek koncepcióját ez úgy határozza meg, hogy a grill ételek markánsabban képviseltetik magukat az étlapon.

img_6544.JPG
Kaptunk is egy kis ízelítőt a kínálatból. Először kacsamell steak-et, rozéra sütve, chilis mogyorómártással, rukkolás burgonyapürével. Aztán mini burgereket, házi mártogatóval. Majd paradicsomos bazsalikomos spagettit, a szószban tintahallal, polippal és lazaccal.

img_6542.JPG

Végül pedig egy ananászos sült rizst, currys ananászos szósszal átitatva, amit kétféleképp lehet kérni - mi a csirkés változatot kaptuk: julienne zöldségekkel, ceruzababbal, gombával.
Természetesen jól is laktunk, és remek konyhájukat nyugodt szívvel ajánlani is tudjuk!

AirChef

Cím: 1117 Budapest, Kopaszi gát 4.

Fotók: Le Bistro

süti beállítások módosítása