Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Kapitány, halat ennék!

Terasz sorozat 4. rész - Bubba water grill

2017. augusztus 22. - Krajec Krisztian

img_6068.JPG

Egy váratlan lehetőségnek köszönhetően mára a John Bull Pub – Víghajós étterem helyén a BAH csomópontnál egy új Bubba’s Water Grill-t a Bubba’s Captains Pub-ot lelhetünk fel, mely kínálatában ennek okán szélesedett. Köszönhető ez elődjének is, hiszen egyesíteni tudták a saját halas ételeikhez szokott közönségüket a volt John Bull Pub vendégeivel - ami remek üzleti fogás, ugyanakkor szintet is tudtak lépni.

img_6074.JPG

A belső tér angolos pub hangulata teljesen megmaradt: a bőrgarnitúrák viktoriánus pub hangulat és a rengeteg fa használata az autentikus Kapitány design alapját adja - ami színeiben jól is áll a Bubba’s Captains étteremnek. A hátsó udvaron kialakított lombos - árnyas kerthelyiség – aminek egy része a hidegebb idő beálltával hüttenként zárható lesz - mindenképp fontos része az egységnek.

img_6072.JPG

A zöldellő növények burjánzásának köszönhetően egy árnyas, a nyüzsgő forgatagtól mentes, csendes kertben találhatjuk magunkat. A kinti grill sütő, a jól megoldott terasz és a tegerparti pavilonból avanzsált bárpult igazán hangulatossá teszi őket. A kialakításra került gyerekjátszótérrel nem titkoltan a családosokra is gondoltak, akik megtalálhatják számításukat, hiszen a kisebbeknek így nem kell az asztalnál hallgatni a felnőttek beszélgetését, hanem nyugodtan futkározhatnak a játszótéren.

img_6069.JPG

Kevés ilyen barátságos hangulatú kerthelység van ma Budapesten.

Hangulatos és bensőséges helyszíne lehet akár családi események vagy nagyobb rendezvények megtartására is, akár kisebb, vagy nagyobb létszámban.

Nagy kihívást jelentett számukra, hogy az egyre bővülő, mostanra majd 80 tételes hal- illetve tengeri étlaphoz hozzákerültek a Jonh Bull - Víghajós emblematikus húsételei is.

img_6071.JPG

Sokak örömére most már azt is megtudhatjuk, hogy a Burgerbajnokságon szép eredményt elért emeletes tengeri burgerük mellett - mely lazac steak-kel és grillezett garnélákkal megpakolva zseniális –, miként vélekednek a húsos burgerekről, többek közt bazsalikomos balzsamecetes lilahagymalekvárral, vörös chedarral és sült erdei gombával vagy Hawaii módon friss mangó salsával és grillezett ananásszal.

img_6073.JPG

A könnyű nyári ételek frontján muszáj megemlítenünk a surf and turf –öt (homár és bélszín házasítása, egy 50-es évekbeli amerikai recept alapján), ami egyben képviseli a Bubba’s vonalat, a tengereket és az új választékot is. Több fajtáját is készítik: csirkést, sertésszűzest, bélszínest. A rákválaszték pedig: a garnélafarok és a nagyobb, egész garnélarák, majd mindezek csúcsaként, egy egész homárt kettétálalva két tekintélyes adag bélszínnel szervírozzák.

img_6075.JPG

Ezeket a gyönyörű hátsó kertben grillezik - már a látvány is magáért beszél. Amikor az ott található füstölőt is használják, és ha csak egy sörre ugrik be az ember, már akkor is érezheti, mi is van készülőben.

img_6070.JPG

Szerintünk sem lehet elmenni az isteni illatok mellett, muszáj megkóstolni!

AirChef

Cím: 1118 Budapest, Budaörsi út 7.

süti beállítások módosítása