Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Még egy burger?

2017. október 06. - Krajec Krisztian

img_6819.JPG

Igyekszünk megtalálni azokat a helyeket, melyek valamiben különlegesek, esetleg érdekes helyen, vagy a megszokottól eltérő koncepcióval rendelkeznek. Nyugodtan ezek közé sorolható a Kedvenc Bisztró is. Merészebb húzással Budán, méghozzá Mammut-ban találhatóak. Hogy miért is merész? A pláza kultúra manapság kissé megfakult, de még mindig tömegeket vonzó közösségalkotó szerepe leginkább a filmnézés felé tendál, viszont a vendéglátóhelyek többnyire a gyors étkezést hivatottak szolgálni. Tulajdonképp a Kedvenc is ezt lovagolta meg, ugyanakkor akarva-akaratlanul olyan útra tévedt, mely meghatározza közönségét.

img_6818.JPG
Egy hirtelen lehetőségnek köszönhetően indultak el, megtalálva az üzlethelyiséget. Ez után egy koncepció mentén haladva olyan bisztró étteremmé váltak, ahol kéthetente van menüváltás. Ebben mindig van két-három leves, három főétel, két-három pohárdesszert és saláta. Körülbelül 15 ételt ölel fel az étlap, és ezek mellett van hamburger. A hamburger terén már nehéz olyat csavarni, amit még nem találtak ki, ezért ők az alapanyaggal tették különlegessé sajátjukat. A Blonde d’aquitanie francia marhahúsból készítik burgereiket – ami egy kicsit édeskésebb, pikánsabb alapízt kölcsönöz -, így a minőség nem is kérdéses.
A másik ötlet, amivel egyedibbé tették magukat, a vegán vonal. Olyan helyet akartak megalkotni, ahol jó érzéssel tud egymás mellett enni egy vegán, és egy húst szerető egyaránt. Szerintünk nagyon fontosak az ilyen helyek, hiszen a vegán étkezési formában élőknek gyakran kihívás jó éttermet találni; ugyanakkor a húsevő vendégeknek is megfelelő bisztrója lehet.

img_6820.JPG
A vegán vonaluk sikere miatt az induló: egy főzelék, egy főétel, és három vegán burger mostanra kinőtte magát. Mára már sokkal szélesebb a választék, hiszen a törzsközönségük és a vegán vendégeik előszeretettel látogatják a Kedvencet. Árakban a sima burgerek 1390-2590 Ft között, míg a vegán burgerek 1590-1990 Ft között mozognak. Rendelkeznek természetesen menüvel, illetve 150 Ft-ért extra feltéteket kérhetünk. Leveseket 890-1090 Ft-ig fogyaszthatunk náluk, főételeket 2390 Ft-ért, vegán főételt pedig 1490 Ft-ért, főzeléket már akár 990 Ft-ért is ehetünk. Maga a rendszerük félig önkiszolgáló módszerrel működik: amennyiben a vendégek létszáma engedi, asztalhoz viszik a választott ételeket; máskülönben saját magunk, tálcán vihetjük.
Ezek mellé adódott, és még hozzátűzték a választékukhoz a speciality kávé vonalat, szerintünk eltalált módon. Mint már többször írtuk, a kávé a vendéglátás sarkalatos kérdése. Ők a kissé gyümölcsös felhangokkal rendelkező, Casino Mokka által pörkölt típussal kedveskednek vendégeiknek. A barista pultosok segítenek a kávéfogyasztásban: elmondják, a gyümölcsös íz miért is van benne, illetve hogy nem kell hozzá cukrot tenni. Ezzel a megoldással elég sok vendéget nyertek maguknak.
Arra a megállapításra jutottunk, hogy a Kedvenc Bisztró a jövőben sokak kedvence lesz, ha már most nem az!

AirChef

Ha Egy jó vegán ennél : 1024 Budapest, Lövôház u. 2-6.

süti beállítások módosítása