Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Brutális burger

2017. szeptember 27. - Krajec Krisztian

img_6674.JPG

A Kálvin Gastro Bistro - becenevén KGB - jelenség lett Budapest gasztrotérképén. Fél éve nyitották meg kapuikat, és azóta túl vannak 5 étlapváltáson, és sok-sok elégedett vendég élvezhette konyhájuk remekeit. Minden ételükben visszatükröződik az az életérzés, amit a KGB séfje, Nyúzó Imre képvisel. Mégis mi a titka sikerüknek? Erre a kérdésre Imre egyszerű választ adott:
- Nálunk örömfőzés folyik. Nem akarunk se többnek, se kevesebbnek látszani, mint akik vagyunk. Nincs szándékunkban felcímkézni magunkat étteremként. A nyitás után túlzottan is étteremként kezeltek minket, viszont nekünk a fő irányvonal kicsit más - mi egy gasztrokocsma vagyunk! Széles italkínálattal rendelkezünk: jelenleg például 16 féle sör van repertoáron, köztük számos kézműves termékkel; válogatott a borkínálatunk, amiben mindenki megtalálhatja ízlésének legmegfelelőbbet.

img_6672.JPG
Házias jellegű ételeinket modern felfogásban készítjük és tálaljuk. Ez pedig nem varázslat! Talán mindenhol ez lenne a normális. Úgy tudjuk ezt megvalósítani, hogy szigorúan odafigyelünk a felhasznált alapanyagokra, és olyan technológiát alkalmazunk konyhánkon, ami lehetővé teszi ezt a típusú vendéglátást. A szűkített étlap is pontosan ezt szolgálja, hiszen így állandóan magasan tudjuk tartani a lécet. Az étlapunkon mindig található 1-2 különlegesség, ami az autentikus vidéki ízeket eleveníti fel. Az alapkoncepció az volt, hogy ha jól akarja magát valaki érezni, ne kelljen két helyre elmennie - az egyikre a hangulatért, a másikra az ízélményért -, hanem mindezt egy helyen megkaphassa.
A KGB elérte azt, hogy ez alatt az időszak alatt lettek közönségsikeres ételek, amelyek a törzsvendégek és a különféle médiumok véleménye szerint is kiemelkedőek lettek.

img_6667.JPG

Ilyen a KGB kolbász, a burger, vagy a gulyásleves, amik mindig fent vannak az étlapon. Továbbá nagy sikert aratott a KGB krumplistészta is, melyet a város legjobbjának aposztrofáltak. De beszélhetnénk a pacalról, a zúzáról, amik szintén nagy közönségkedvencek voltak. És itt újra meg kell említenünk a KGB BURGERT, amit még a kifinomult gourmet-k, és maga a burgerek szakavatott hírnöke, Jancsa János (Burgerpápa) is elismert, és blogján írt róla. (link)

img_6666.JPG
A jelenlegi étlapon mértékkel nyitottunk a vegán vendégkör felé is - ezek az ételek semmilyen formában nem tartalmaznak állati eredetű alapanyagot. Természetesen itt még nem állunk meg, számtalan ötlet és jövőbeli terv van a tarsolyunkban. A KGB életérzést szeretnénk minél inkább elterjeszteni: azt a minőségi ételekkel fűszerezett laza hangulatot, ami leginkább szívből jön, és mindenki megtapasztalhat, aki betér hozzánk. Legyen szó akár egy randiról, családi összejövetelről, céges rendezvényről, lány- vagy legénybúcsúról! De ha nem szeretne valaki egyedül otthon meccset nézni, nálunk csapatban szurkolhat. Hogy ez biztosan sikerüljön, érdemes előre bejelentkezni, hiszen mostanában rengeteg a vendégünk, gyakran nincs szabad asztalunk. A jövőbeni célunk az is, hogy a szürke, borongós téli estéket kissé kiszínezzük - akár egy frankó gitáresttel fűszerezve, hogy megmutassuk, mi is az a KGB életérzés!

img_6665.JPG
Mi a beszélgetés után úgy gondoljuk, hogy nem csalódhatunk ebben az egyedi tematikára felépített helyben, akkor sem, ha csak egy kávéra ugrunk be hozzájuk a Kálvin tér 5. szám alá. Mert enni jó, de jót enni még jobb!

AirChef

Cím: 1053 Budapest, Kálvin tér 5.

süti beállítások módosítása