Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Kóstolj bele a csillagokba

2017. július 05. - Krajec Krisztian

img_5270.JPG

Hogy ne mindig a belvárosban fellelhető helyekről adjunk hírt, kicsit kitekintettünk a budai oldalra. A Szentendrei út 317. alatt található Kiscsillag Étterem igazán jó példája annak, hogyan lehet nem a központi lokációban jót alkotni. Maga a név roppant egyszerű, hiszen Csillaghegyen működnek, és tükrözi a kedves vendéglátást is, amit visznek. 
A kertvárosi környezet már magában hordozza az otthonosság érzését, magában foglalja azt a lehetőséget, amit egy belvárosi helynek sokkal nehezebb abszolválnia, mégpedig hogy ide hazajárhat az ember. Az étterem nagyon szép belső térrel, laza eleganciával és gyönyörű terítéssel már beléptünkkor is azt sugallta: itt vendéglátás folyik. Remek kialakításának köszönhetően a zárt teraszon kisebb rendezvények megtartására is alkalmas; ugyanakkor mostanra természetesen nyitott terasszal is rendelkeznek. Hosszú út vezetett a nyitásig, viszont egy nagy cél érdekében történt minden lépés: ők vendégül akarnak látni! 

img_5269.JPG
A Kiscsillag beindításában Heiszler Olivér séf is részt vett, akinek nem kisebb érdem fűződik a nevéhez, mint a Michelin-csillag megtartása a tanti étteremben. Ő is azonosulni tudott a tulajdonos koncepciójával, és összeállították az étlapot. Heti menüvel, és természetesen á la carte étlappal dolgoznak. Nem túlmisztifikált ételekről beszélünk. Azt vallják: azt kell adni, amit az emberek szeretnek, és ha egy recept már ki van találva, nem feltétlenül kell újraalkotni. Innentől kezdve azt jól kell megcsinálni, jó alapanyagból, jó ízléssel és fűszerezéssel. Talán csak a tatár beefsteak, ami kicsit eltér a magyar receptúrától: savanyú uborkával és kapribogyóval szolgálják fel. 

img_5268.JPG
A környéken egyedülállóan, egy úgynevezett kemencés éttermet hoztak létre. Nem félreértendő, nem pizzériáról beszélünk, hanem olyan ételekről, amik kemencében készülnek. A kemencének még egy fontos szerep jut: minden reggel friss kenyeret sütnek. Ez nagyon klassz dolog, hiszen egy rendkívül fontos, és sokak által nem kellő odafigyeléssel kezelt része a vendéglátásnak. A friss, meleg kenyérnél nincs jobb!

img_5267.JPG
Az árak vonatkozásában odafigyeltek arra, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő ételt. 
Cél volt a családos vendégkör megfogása, a kertvárosi embereknek lehetőséget nyújtani egy jó magyaros konyhával, középkategóriás árakkal megáldott törzshelyet nyújtani.

Cím:1039 Budapest Szentendrei út 317.

Fotók: Kiscsillag étterem 

AirChef

süti beállítások módosítása