A Bubba’s Water Grill halban hallatlanul jól teljesít. Kevesen merik bevállalni ezt a tematikát. 2013-ban kezdtek el működni a Déli pályaudvarnál egy halbistro jellegű hellyel, még azon a nyáron már Zágráb történelmi belvárosában is elindítottak egy helyet. A Corvin sétányon eltöltött sikeres másfél év után, Óbuda patinás részén folytatták a munkát és a napokban a Budaörsi úton a John Bull Pub örökén nagy meglepetésekkel nyílik meg az új Bubba’s hatalmas és árnyas kerthelységgel és különleges alkalmakhoz különtermekkel.
Már szakavatott halas helyként nagy céljuk az, hogy közérthetővé és elérhetővé tegyék azokat az ételeket, amiket esetleg eddig csak tengerparti környezetben találhattunk meg. Fontosnak tartják a magyarországi halfogyasztás népszerűsítését, hiszen mint tudjuk, számtalan egészségre jó hatással bíró előnye van az ilyen étrendnek. Sajnos jelenleg az európai országok halfogyasztási adataihoz képes nálunk ez gyerekcipőben jár: ha az adatokat százalékosítanánk, bizony elég meglepő számokat kapnánk (Magyarország 4,6 kg/ év – Portugália 55,3 kg /év) . Ezért is fontos a Bubba’s mediterrán hangulatú étterem, ahol mind a bútorzat, mind a fehér-kék színvilággal való játékos elemek, illetve a fali rajzok a tengerparti hangulatot idézik. Bájos megoldás például a gyerekek számára kialakított szörfdeszka asztal, kicsi székekkel, ami őket is arra buzdíthatja, hogy üljenek le csemegézni.
Bubba’s eleinte - mivel ez újdonság volt - szűkített étlappal kezdett, mára már egy elég széles, nyolcvan tételből álló étlappal kápráztatják el a vendégeket. Ehhez nagy segítség volt Facsar Sándor mesterszakács érkezése, aki egyik nap csak besétált a Bubba’s-ba, hogy többször jár feléjük és úgy döntött szívesen megosztaná tapasztalatait Bubba kapitánnyal. Elsőre nem ismerték fel, ki is ő valójában, aztán mikor kiderült, óriási megtiszteltetésnek vették, hogy pont őket választotta. Segítségével még professzionálisabbá tették mind a konyhát, mind pedig a választékot. Facsar Sándor 1961-ben kezdte pályafutását a Gundelben. Utána számtalan szakmai sikert és elismerést, köztük kétszeres olimpiai bajnoki címet szerzett, a Novotel séfjeként a 80-90-es évek egyik legkiemelkedőbb konyhafőnöke volt, később Németországban világbajnok séfként szerzett további hírnevet.
Az étel kínálatot két részre lehet bontani. A hagyományos tengeri ételeket tartalmazóra, amikkel a tenger és vízparti nyaralás ízélményeit lehet feleleveníteni: tintahalakkal, rákokkal, kagylókkal. Illetve Facsar Sándor által megalkotott Captain’s Choice választékra. A beszerzés nagy része külföldről történik. Teljesen nemzetközi a választék: argentin hekk, chilei lazac, kanadai homár, horvát branzinó és aranydurbincs is kéreti magát az étlapon. A választékban szerepel egy street food vonal: Bubba Fishburger & Chips (1550 Ft), Lazacburger (2300 Ft), Rákburger (1700 Ft). Ennek a vonalnak a zászlóshajói a street food menük - híres hajókról elnevezve - még inkább emelik a feelinget: Bismarck (fishburger, extra öntettel, szörppel 1950 Ft) Beagle (fél-fél adag F&C bébipolip-tintahal, 2 öntet és szörp hozzá 1800 Ft).
A tésztához maga a vendég válogathat összesen 12 féle variációból. Elmondásuk szerint a magyar vendégek kicsit szégyenlősen állnak az ilyen megoldáshoz, ezért a felszolgálók kedves udvariassággal segítik a választást.
AirChef
Cím: 1034. Budapest Bécsi út 65