Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Ma kifogtunk valamit! Bubba's water grill

2017. április 27. - Krajec Krisztian

 

img_3929.JPG

 

A Bubba’s Water Grill halban hallatlanul jól teljesít. Kevesen merik bevállalni ezt a tematikát. 2013-ban kezdtek el működni a Déli pályaudvarnál egy halbistro jellegű hellyel, még azon a nyáron már Zágráb történelmi belvárosában is elindítottak egy helyet. A Corvin sétányon eltöltött sikeres másfél év után, Óbuda patinás részén folytatták a munkát és a napokban a Budaörsi úton a John Bull Pub örökén nagy meglepetésekkel nyílik meg az új Bubba’s hatalmas és árnyas kerthelységgel és különleges alkalmakhoz különtermekkel.

img_3927.JPG

Már szakavatott halas helyként nagy céljuk az, hogy közérthetővé és elérhetővé tegyék azokat az ételeket, amiket esetleg eddig csak tengerparti környezetben találhattunk meg. Fontosnak tartják a magyarországi halfogyasztás népszerűsítését, hiszen mint tudjuk, számtalan egészségre jó hatással bíró előnye van az ilyen étrendnek. Sajnos jelenleg az európai országok halfogyasztási adataihoz képes nálunk ez gyerekcipőben jár: ha az adatokat százalékosítanánk, bizony elég meglepő számokat kapnánk (Magyarország 4,6 kg/ év – Portugália 55,3 kg /év) . Ezért is fontos a Bubba’s mediterrán hangulatú étterem, ahol mind a bútorzat, mind a fehér-kék színvilággal való játékos elemek, illetve a fali rajzok a tengerparti hangulatot idézik. Bájos megoldás például a gyerekek számára kialakított szörfdeszka asztal, kicsi székekkel, ami őket is arra buzdíthatja, hogy üljenek le csemegézni. 

img_3930.JPG


Bubba’s eleinte - mivel ez újdonság volt - szűkített étlappal kezdett, mára már egy elég széles, nyolcvan tételből álló étlappal kápráztatják el a vendégeket. Ehhez nagy segítség volt Facsar Sándor mesterszakács érkezése, aki egyik nap csak besétált a Bubba’s-ba, hogy többször jár feléjük és úgy döntött szívesen megosztaná tapasztalatait Bubba kapitánnyal. Elsőre nem ismerték fel, ki is ő valójában, aztán mikor kiderült, óriási megtiszteltetésnek vették, hogy pont őket választotta. Segítségével még professzionálisabbá tették mind a konyhát, mind pedig a választékot. Facsar Sándor 1961-ben kezdte pályafutását a Gundelben. Utána számtalan szakmai sikert és elismerést, köztük kétszeres olimpiai bajnoki címet szerzett, a Novotel séfjeként a 80-90-es évek egyik legkiemelkedőbb konyhafőnöke volt, később Németországban világbajnok séfként szerzett további hírnevet.

img_3928.JPG


Az étel kínálatot két részre lehet bontani. A hagyományos tengeri ételeket tartalmazóra, amikkel a tenger és vízparti nyaralás ízélményeit lehet feleleveníteni: tintahalakkal, rákokkal, kagylókkal. Illetve Facsar Sándor által megalkotott Captain’s Choice választékra. A beszerzés nagy része külföldről történik. Teljesen nemzetközi a választék: argentin hekk, chilei lazac, kanadai homár, horvát branzinó és aranydurbincs is kéreti magát az étlapon. A választékban szerepel egy street food vonal: Bubba Fishburger & Chips (1550 Ft), Lazacburger (2300 Ft), Rákburger (1700 Ft). Ennek a vonalnak a zászlóshajói a street food menük - híres hajókról elnevezve - még inkább emelik a feelinget: Bismarck (fishburger, extra öntettel, szörppel 1950 Ft) Beagle (fél-fél adag F&C bébipolip-tintahal, 2 öntet és szörp hozzá 1800 Ft).

img_3926.JPG

A tésztához maga a vendég válogathat összesen 12 féle variációból.  Elmondásuk szerint a magyar vendégek kicsit szégyenlősen állnak az ilyen megoldáshoz, ezért a felszolgálók kedves udvariassággal segítik a választást. 

AirChef 

Cím: 1034. Budapest Bécsi út 65

süti beállítások módosítása