Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Ázsiában jártunk

2017. augusztus 10. - Krajec Krisztian

img_5831.JPG

Ha nem is tud az ember átruccani Ázsiába, azért még nem kell lemondani a jóféle vietnami konyháról, mivel Budapesten már számtalan étterem várja tárt karokkal a vietnámi ízek szerelmeseit. Ezek közé tartozik a nemrégiben nyílt Pho Hung bisztró is a XIII. kerületben. A tulajdonos, fiatalsága ellenére, tulajdonképpen ebben nőtt fel, hiszen a családban már szinte tradíció gasztronómiával foglalkozni. Az első ránézésre kicsi hely egy elég nagy, alsó részben kialakított vendégtérrel várt minket, laza ételbáros hangulatban. A falakról nem hiányozhattak a hangulatos vietnámi pillanatokat idéző képek, és már alig vártuk, hogy belekóstolhassunk a Pho levesbe. Jellemzően északiasabban főznek, kicsit sósabb ízeket tesznek le az asztalra. Egyértelműen autentikus vonalat követnek egy vietnámi séf segítségével, és jó hír, hogy odafigyelnek a magyar vendégek igényeire is. Pho-vel, nyári és tavaszi tekercsekkel, salátákkal és más vietnami fogásokkal készülnek a vendégek fogadására.

img_5830.JPG

Ha valaki ismeri kicsit is a pho lényegét, tudja, hogy nem maradhat éhes egy igazi, tartalmas leves elfogyasztása után, de mi is alátámaszthatjuk ezt, mivel amellett, hogy az ízek rendben voltak, a mennyiséget illetõen sem kellett csalódnunk. Amennyiben igazán hamisítatlan hangulatban szeretnénk fogyasztani, a tálalásnál kérhetjük azt is, hogy mindenből hozzanak és magunk szedjük ki azt és annyit, amennyit szeretnénk.

img_5832.JPG

A tekercsek frissességére sem lehetett panasz, mivel az alapanyagok beszerzése is családi vonalon történik, jól bejáratott helyekről, és fontos is számukra azt a minőséget letenni az asztalra, ami a törzsközönség létrejöttét hozza magával. Ahhoz képest, hogy három hónapja nyitottak, a környéken lévő irodákból már felfedezték őket, nem beszélve arról, hogy a vietnámi nagykövetségről is előszeretettel járnak hozzájuk ebédre. Áraiban elég barátinak mondható, 1000 forintból azt tudjuk mondani, náluk bizony jól lehet lakni.

img_5833.JPG

Amit mindenképp ajánlanánk fogyasztásra, amennyiben még maradt hely az ebéd után, az a sült banánjuk, igazi csemege az édesszájúaknak. Természetesen minden ételüket el tudják csomagolni, elvitelre is gondoltak, ebből a szempontból is ideális, hiszen az elkészítési időre is nagy figyelmet szenteltek, öt percnél többet nem kell várni az ételre.

AirChef

Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 5.

Fotók: Phõ Hung 

süti beállítások módosítása