Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Terasz a város forgatagában

Budapesti teraszok 1. rész

2017. július 31. - Krajec Krisztian

img_5555.JPG

Teraszos sorozatunk elsô szereplôje a La Parrilla több szempontból is különleges! Miért is?-tesszük fel a kérdést! Teljesen a belvárosban van, és beleolvad a mellette lévô Szabadság tér zöld parkjába! A terasz már reggel 7 órától nyitva van, és várja hogy a várossal egyidôben ébredezve fogyaszthassuk el a reggelinket, vagy éppen az elsô reggeli pezsgônket kortyolhassuk!

img_5558.JPG

Hiszen nincs is jobb, mint késôn reggel ébredni és a szobánkból lecsattogva kiülni a teraszra és élvezni az életet egy capuccino és az elsô reggeli croissant társaságában vagy éppen az utcáról bejönni, kiragadva magunkat az utca pörgésébôl! Maga az étterem tematikája mediterrán jellegû ami a vendégek körében igen nagy népszerûségnek örvend! A hely filozófiája is tükrözi azt az életérzést amit ezen nemzetek vallanak magukénak!

img_5652.JPG

Ezt az étterem tökéletesen közvetíti, aki ide betér, egy külön kis világban érezheti magát, és nem kell más tenni mint relaxálnia és élvezni a mediterrán ízeket! A Séf aki az ízek segítségével eljuttat minket ebbe az állapotba, Szabó Péter, aki maga is dolgozott az Olasz konyhán és így több évet töltött Toszkánába!

img_5550.JPG

Az ételek pedig abszolút tükrözik ezt, ha csak úgy beugrunk és elfogyasztunk egy igazi tagliatelle toszkán vaddisznóraguval, mellé eliszogatunk egy finom bort, ugyanis több mint 100 félébôl szemezgethetünk! De az ebédidôben opcionálisan van még a "Time for lunch" menû is amit 12:00-tôl 15:00- ig tudunk fogyasztani! Lehetôség van Magyar vagy éppen Olasz nedübôl kiválasztani, ami a legjobban illik az adott ételünkhöz.

img_5559.JPG

A személyzet szívesen segit az ételek és a hozzá illô italok kiválasztásában, ha pedig bövebb tájékoztatást szeretnénk, vagy érdekel minket a gasztronómiai, akkor pedig a séf nagy örömmel beavat minket ezen rejtelmekbe. A terasz mind a három étkezést végigviszi, legyen az reggeli, ebéd vagy éppen vacsora!

img_5560.JPG

Viszont vigyázzatok, ahogy kipróbáljátok, késöbb megint szeretnénk élvezni, de ez normális, higgyétek el, én is így vagyok ezzel! Kiülök, csak merengek, figyelem a tömeget, velem van a társam, az épp aktuális rosém, és csak úgy vagyok! Meg lehet szokni, de gyertek ide és próbáljátok ki Ti is, nem tudtok majd ettôl a méltán népszerû érzéstôl szabadúlni!

img_5553.JPG

Egyszóval a La Parrilla terasza és a konyha minden igényt kielégítenek, nekünk csak két dologra kell koncentrálni,  a pihenésre vagy pedig a társunkra!

Mr. Foodyny 

Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 4.

Fotók: La Parrilla 

süti beállítások módosítása