Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Kutya vagy macska?

2017. szeptember 03. - Krajec Krisztian

img_6302.JPG

Kutya, vagy macska? Ha ebből a két lehetőségből kellene kiválasztanom, hogy melyik állat lehetne az egyik kedvenc fehér szőlő fajtámból, a Rajnai Rizlingből készült bor, -vagy ahogy szülőföldjén, Németországban hívják: Riesling- akkor gondolkodás nélkül rávágnám, hogy macska. Ő nem akar másnak mutatkozni, mint ami, felvállalja maszkulin mivoltát, mind az orrban érezhető illatokban, mind a szájban érezhető zamatokban. Nem bájoskodik, nem akar mindenkinek tetszeni, és mégis valahol itt kell keresni a titkot, hogy a világ egyik legismertebb bora készül belőle. A frissebb évjáratokban persze ott vannak a gyümölcsök, mint a citrusok (imádom, ha lime-ot érzek benne), ananász, sárgabarack, de aztán szép lassan a petrol, amitől olyan, hmmm…, hogy is mondjam, olyan nemes lesz. Nemessége abban is megmutatkozik, hogy engedi megmutatni, ahonnan jött, a terroir-t.

img_6303.JPG
Kishazánkban is jó pár borászat próbálkozik vele, és születnek is gyönyörű szép tételek. Nekem óriás kedvenceim közé tartozik Dél-Balatonról Légli Géza János-Hegy Rajnaija, ami a -jó értelembe vett- populistább vonalat célozta meg, vagy a Riesling Válogatása, minimális maradék cukrával, felvállaltan a Rajnai menti -haladóbb tanfolyamot- képviseli. Imádom Heumann-ék villányi -reduktív- Rajnaiját is, ami telis-tele van beérett lime-mal! Régi nagy ikon Csörnyeföldről (zalai borvidék) Bussay-ék Rajnai-ja, de nem szabadnom kihagynom Egerből, Bukolyi Marci ide vonatkoztatott nedűjét sem.

img_6304.JPG
A személyes kedvenceimen kívül is rengeteg szép Rajnai tétel található itthon. Ajánlom minden kedves borszeretőnek, hogy kóstoljon minél többet ebből a nemes csodából, mert a Rajnai az nem egy hóbort, nem egy divat, Ő hosszú távon kísér el minket.
Tehát Rajnaira fel, kedves Hölgyek és Urak!

- Kislaki (Légli Géza) - Jánoshegy Rajnai Rizling 2016 (Balatonboglár)
2690 Ft -10% kedvezmény = 2421 Ft
- Heumann - Rajnai Rizling 2016 (Villány)
2890 Ft- 10% kedvezmény = 2601 Ft
- Babarczi - Rajnai Rizling 2016 (Pannonhalma)
2090 Ft -10% kedvezmény = 1881 Ft

A kedvezmény kuponkódja: foodyny 

Zsozsi

Web: https://www.abovowine.com/

Fotók: Zsozsi 

süti beállítások módosítása