Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Legtrendibb hely a BB'z

2017. június 30. - Krajec Krisztian

img_5204.JPG

 

A Király utca zsongó vendéglátásának egy újabb, semmihez nem hasonlítható bisztrós bárjának felfedezésére indultunk, minek következménye az lett, hogy találtunk egy igazán szuper helyet. 
A fő szempont az volt, hogy ők legyenek a legbarátságosabb hely: egy olyan brand-et hozzanak létre, ahol nemtől, kortól, mindenféle hovatartozástól függetlenül jól érezhetjük magunkat. Ez első blikkre is látszik, hiszen a betérő vendéget óriási mosollyal, laza stílusban fogadja a személyzet. Ahhoz képest, hogy tavaly decemberben nyitottak, dübörög a hely. Ez nagyban köszönhető a fantasztikus gárdának, és a vendégekhez való hozzáállásuknak. Ezzel meg is alapozták a törzsvendégeket, és bár turista lokáció kellős közepén vannak, a vendégek nagyobb százaléka magyar. A pozitív online visszajelzések alapján is sokan találják meg őket. 

img_5203.JPG
A BB’z Bar & Grill-t nehéz behatárolni - ami nem is baj igazán -, mert teljesen kimaxolták a kínálatot. Van náluk reggeli, amire a környező hostelekből előszeretettel járnak. Ugyanakkor a bulis éjszaka után, akár délután kettőkor is bedobhatunk náluk egy kiadós reggelit. Az egész napos reggeli lehetősége terjedőben van, és felismerve ennek jelentőségét, náluk este nyolckor is rendelhetünk bundáskenyeret, vagy egy jó kis ránottát. Rendelkeznek séf ajánlattal, és nagyon jó á la carte étlapjuk is van. Fő erősségük: burgerek, quesadillák (mexikói étel: sült tortilla, grillen átforrósított szendvics), burritok (tortillába tekert hús és zöldségek keveréke, rengeteg változata ismert). Büszkék a bar snackjeikre, kiváltképp az eredeti recept alapján készülő Buffalo csirkeszárnyaikra. Az étlapon helyet kapott a Hungarikum válogatás: gulyásleves, lecsó, cigánypecsenye - nem kétséges, hogy a turisták kedvence. A mi tapasztaltunk alapján - a teljesség miatt hozzá kell tenni - bizony elég kiadós mennyiségekről beszélhetünk. Vegetáriánus és vegán kínálatot is rejt az étlap, (quesadilla, burrito, tapasztál, saláták), és a léaktóz, és gluténmentes vonalon is erősek! Elmondható, hogy az árak vonatkozásában a környékhez képest is nagyon elfogatható árpolitikát folytatnak, hiszen két fogást akár 1190 Ft-ért fogyaszthatunk náluk. 

img_5199.JPG
Este nyolctól a hely megváltozik, átmegy egy házibuli hangulatba, szerdától szombatig saját DJ emeli a hangulatot. Ha ehhez hozzátesszük a bár felszereltségét, a koktéljaik színes kínálatát, megdobjuk a képzett bártenderek szaktudásával, azt kell mondani: bármikor megyünk hozzájuk, jól döntünk. Alkalmunk volt náluk egy sörkoktél esten is részt venni, ahol a Horizont sörökkel karöltve varázsoltak jobbnál jobb italokat elénk. Bár a sörkoktél annyira nem elterjedt nálunk, bátran merjük ajánlani kipróbálásra. A BB’z Bar & Grill elég nagy terekkel büszkélkedhet: a felső részen 100-150 ültethető lehetőség van, az alsó részen 70 fő fér el - ennek elkülöníthetősége miatt kifejezetten alkalmas rendezvények szervezésére. 

img_5200.JPG
Amúgy megtalálható a magasított pult, a beszélgetős asztal, és a kényelmes kanapé is náluk. Zseniális húzásként a vendégtérben találhatunk társasjátékokat, beerpongot, pingpongot, csócsót. Sőt, a személyzet kérés nélkül hozza ki az asztaltársaságokhoz, hogy még jobban érezzék magukat. Igazán vendégmarasztaló hely - ahogy az elején is mondtuk -, a barátságos jelző lehet a legtalálóbb rájuk. Az egész hely hangulatát egy óriási szobor spékeli meg, ami mellett érdemes néhány fotót is lőni.

img_5201.JPG
Itt kell megemlíteni a tudatos vendéglátást is: kifejezetten ügyelnek arra, hogy magyar termelői alapanyagokkal dolgozzanak. Rendkívül szimpatikus a szelektív hulladékgyűjtésük, illetve törekvésük a jótékonykodásra is.
Kutyabarát hely: az ember legjobb barátja is jól fogja magát érezni náluk, hiszen a kis kedvenceknek mindig szervíroznak egy kis vizet. 

img_5202.JPG
A BB’z-ben állandóan történik valami, folyamatosan eseményeket szerveznek. Záró etűdként annyit tudunk hozzátenni, hogy igazi laza, fiatalos hely, jó ételekkel, fergeteges bulikkal. Javasoljuk, nézzetek utána, mert érdemes!

Cím: 1075 Budapest Király utca 15. 

Fotók: BB'z

AirChef 

süti beállítások módosítása