Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Magyarország legjobb Phō levese, szerintünk! Dang Muoi Phō

2017. május 02. - Krajec Krisztian

 

img_4067.JPG

 

 

Megettük életünk egyik legjobb Pho levesét! Illatos, aromás, tökéletes! Nem túlzásként említjük meg azt a tényt, hogy budapesti viszonylatban a Dang Muoi a vietnámi ételeket kínáló lehetőségek között viszi a prímet! Nekünk a Villányi út 4. szám alatt található egységükbe volt szerencsénk ellátogatni, óriási megelégedésünkre. Nagyon friss az élmény, ezért ha valaki megkérdezné tőlünk, hol tud a városban igazi, autentikus vietnámi ételt fogyasztani, az első helyen Őket említenénk. A minőség nyilvánvalóan nem véletlen, mivel a Dang Muoi biztos alapokra épít, és jelenleg már hat egységgel büszkélkedhetnek városszerte.

img_4062.JPG


Az ő történetük egy egyszerű büféből indult, amit a régen sokak által „kínai piac”-nak emlegetett helyen üzemeltettek. A család itt alapozta meg hírnevét, és innen nőtte ki magát. Akkor kezdték el a vietnámi fűszerek, alapanyagok értékesítését is, mely a mai napig biztos hátteret nyújt konyháiknak. Az első nagyobb éttermük átütő sikere után - megragadva több lehetőséget - Budapest számos pontján megtalálhatjuk őket. Nagyon fontos, hogy a hálózat minden egységét ők kezelik, és nem adnak soha lejjebb abból a minőségből, ami meghozta nekik az elismerést. Az étterem családi hangulatú és valóban átjárja az otthonos érzés. A nevük is ezt tükrözi, alkotja a brand-et: a vietnámi házaspár neveiből Dang és Muoi.

img_4065.JPG


Az egyszerű belső tér, a díszítő elemek is mind azt a hangulatot sugallják, hogy ez tényleg az a hely, ahova szívesen betérhet az ember: barátságos környezetben, igazán jót ehet. Azt a világot szeretnék megmutatni nekünk, amit Hanoi-ban járva megtapasztalhatnánk. Ott az emberek az utcán élnek, a közösségi élet, a szórakozás divatos szóval élve street food közösségekben zajlik. Az ottani bisztróknak és kifőzdéknek az lehetne a jelmondata: Gyertek, itt azt ehettek, amit én is eszem; megmutatom, hogy mit főzök otthon!
Ezt kaphatjuk a Dang Muoi éttermeiben is. A séfek természetesen vietnámiak. A választékban jelenleg nyolcféle Pho leves, tészták, tavaszi tekercsek, igazi vietnámi kávé kapható. Szóval minden, ami a vietnámi konyhában jellemzően megtalálható.

img_4064.JPG


Az is garantált, hogy bizony tőlük jóllakottan távozhatunk. Kiemelten fontosnak tartják a bőséges mennyiséget, és a mosolyogva elköszönő vendéget. Ezt mi is aláhúzhatjuk duplán, hiszen a mi nadrágszíjunkon is engedni kellet, ugyanis a Pho leves után egy tavaszi tekercset is elfogyasztottunk.
A leveseik rendkívül tartalmasak: a hús vékonyra szelve, puhára főzve, a zöldségek gazdagon kiegészítik az összhatást, a tészta pedig igazi pho-hoz méltó mennyiségben szerepel bennük. Az alaplében pedig - amit nagy gonddal készítenek - mindig kellemesen kiérződik mindhárom alapfűszer: a csillagánizs, a szegfűszeg, és a fahéj; melyek kellemes, nem tolakodó, érett aromavilága teljessé teszik az élményt. Csak hogy érzékeltessük, miről is beszélünk: a kis adag 3dl, a normál vagy közepes 0,5 l, a nagy pedig 1 liter! Ember legyen a talpán, aki ez után még éhes marad! A tavaszi tekercs is elnyerte tetszésünket: lazán, de mégis alaposan megtöltött, roppanós, csodálatos ízű variánst kóstolhattunk meg.

img_4063.JPG


A Dang Muoi, nem csak helyben tudja megmutatni magát, nyugodtan tudunk házhoz rendelni tőlük, ha éppen igazi vietnámi ételre szottyanna kedvünk.
A végére csak annyit: kifejezetten ajánljuk őket kipróbálásra!

AirChef

Fotók:Dang Muoi

Cím: 1114 Budapest Villányi út 4. 

süti beállítások módosítása