Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Kucsmagomba, turbolyával, ricottával és borsóval

2017. április 26. - Krajec Krisztian

 

img_3855.JPG

Hozzávalók:

3 ek olívaolaj vagy vaj
30 dkg kucsmagomba
1 gerezd fokhagyma szétnyomva
1 ág friss kakukkfû
1 teáskanál szárított turbolya
1 kávéskanál balzsamecet
2 evôkanál apróra vágott petrezselyem
500 gr Penne rigatte
115gr vaj
140gr bab
120gr borsó
160gr ricotta
50gr pirított mandula ,
Citrom
Só, bors ízlés szerint

Elkészítése:
A gombát alaposan megtisztítjuk, és kb 3 cm-es darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk egy sepenyôben, rádobjuk a gombát, babot,borsót, kakukkfüvet, turbolyát a pirított mandulát ,fokhagymát és megpirítjuk! Hozzáöntünk bort,és a húsleves alapot majd tovább pároljuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet is és evvel rövid ideig forraljuk. A párolás ideje kb 20 perc legyen. Eltávolítjuk a fokhagymát a kakukkfüvet, hozzáadjuk a petrezselymet. Rádobjuk a vajat és a fött pennével rigatte-vel elkeverjük, hogy krémesebb legyen, majd megszórjuk ricottával és pici citrom levével. 

Mr. Foodyny & Egy szakács naplója 

süti beállítások módosítása