Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Ahol egy kicsit lehetsz Bond 007! KGB! Kálvin Gasztró Bisztró

2017. április 20. - Krajec Krisztian

 

img_2993.JPG

 

Tartózkodási hely: Kálvin tér Ügynöklista:
Nyúzó Imre, Redler Dávid, Tóth Tibor
Elsődleges feladat: Megetetni a népet!
Másodlagos feladat: Megitatni a népet!
Felszerelés: konyha, bárpult, asztalok, székek

img_3829.JPG


Kötelezővé kellene tenni minél több ilyen hely nyitását, mivel nem kétséges, hogy a jövő gasztro vonala, ami mindenki által érthető, kedvelhető, és minőségi. Örömteli, ha olyan szakemberek állnak egy-egy étterem mögött, akik már az új generációt képviselik: tapasztaltak, lazák, és mégis az egyszerű tradíciókra építik fel konyhájukat. A KGB nem egy agyongondolt, túlbonyolított hely. Inkább lehet hasonlítani a francia bistro vonalhoz, ahhoz a már-már elfeledett stílushoz, amit sokan félreértelmeznek.

img_3045.JPG


Képzeljétek el, hogy beültök, egy jó értelemben vett kocsmába, ami mondjuk a törzshelyetek. A pultos felismer, fülig érő mosollyal üdvözöl. Ismeri a sztorid, ismeri, mit iszol, és meg sem szólaltál, már csapolja a sört. Minden széken ültél már, és előre köszönnek az asztalok repedései. A fal díszei már régi ismerősként kacsintanak rád, és tudod, hazaértél. A séf meglátja, hogy ott ülsz a kedvenc asztalodnál, és olyan házias ételt készít neked, mintha otthon lennél. Miután megetted az ételt, nem rohansz, nem sietsz el sehova, még iszogatsz, jól érzed magad…
Nyúzó Imi és a KGB csapata valami ilyesmit hozott létre, ők így szeretnek vendéglátózni. Ami a konyhát illeti, nem kérdéses a minőség, hiszen Imre megjárta a Bábel Éttermet, dolgozott a Bestiában, Redler Dávid a Costes-ben húzott le nem kevés időt, Tóth Tibor pedig a Laci! Konyha! csapatában tevékenykedett.

img_3053.JPG

 

Mindhárman a fine dining-et megjárt „veteránok”, és csúcsgasztrós tapasztalatokkal felvértezve ugrottak neki a projektnek. A nyitás óta nem telt el sok idő, de már törzsvendégekkel büszkélkedhetnek, és ételeiket mindenki dicséri. Nyúzó Imrét, a KGB séfjét faggattuk kicsit a bistro-ról.
- Hogyan indult el az egész KGB sztori?
- Tulajdonképpen egy régi barátom kért fel - akinek vannak már vállalkozásai -, hogy szeretne velem társulni, létrehozni egy helyet. Persze rengeteget gondolkodtunk, mire eljutottunk idáig.
- Ki találta ki a koncepciót?
- Én, Redler Dávid, és Tóth Tibor barátom. Itt mindannyian séfek vagyunk, nincs séf-beosztott viszony. Mindent együtt csinálunk, és így mindenki meg tudja valósítani magát. Szerintem kicsit mindannyian különcök vagyunk, nem szeretjük a kereteket; viszont ez itt nagyon jól tud működni. Szerettünk volna egy olyan kocsmát létrehozni, ahol minőségi ételt lehet enni, feszengés nélkül. Nézd, mind a hárman komoly éttermekben dolgoztunk, és itt is ugyanazokkal a válogatott alapanyagokkal, és korszerű konyhatechnológiával dolgozunk. Úgy, mint a „nagyok”, csak egy lazább körítéssel.

img_3051.JPG


- Szerintünk sikerült is! Milyen ételeket lehet kapni nálatok, és mik a tervek?
- Sört!.... - vágja rá Imi nevetve. De viccen kívül, az induló étlapon igazából van minden, hiszen sokfajta ételt készítettünk már. Nálunk a magyar konyha mérvadó, arra építünk. Reggel kávéval; ebédre menüvel várjuk vendégeinket, természetesen á la carte is van. Heti ajánlattal is készülünk, és igyekszünk a környéken dolgozók igényeit kielégíteni.
- Elmondod sorban nekünk, mit ettünk?
- Nézzük! Volt egy paprikás pacal, friss kenyérrel, amit a Pékműhelytől szerzünk be - ebben sem adjuk lejjebb. Aztán egy vegán étel: céklasaláta tonhalsteak-kel, zellerrel, almával, egy kis naranccsal, mézzel. Amire büszkék vagyunk: az átagyalt burgonyafőzelék, lágytojással, kacsacombbal. Az egyik legérdekesebb ételünk - autentikus roma recept alapján -, amin nem is változtattunk: az a káposztás rizses csirke. És végül a mi tojásos nokedlink. Tulajdonképpen nem is nokedli, hanem specli (bajor nokedli) Kicsit nagyobb darabok, korianderrel, szalonnás vajjal. Ebben még az a csavar, hogy jó testes húslevessel kikevert tojással készül. De ti mondjátok, milyen volt?
- Le a kalappal, nekünk nagyon ízlett, köszönjük szépen. Viszont az fontos, hogy mennyiért lehet nálatok megebédelni?

img_3828.JPG


- Úgy alakítottuk az árakat, hogy teljesen elérhető legyen. A menüben a főétel 600-1690 Ft, amivel teljesen jól lehet lakni, meg lehet belőle ebédelni. De ha valaki több fogást is szeretne, mindig van á la carte. Egyedi igényekre is odafigyelünk, nálunk első a vendég. Mint Gastro Bistro, az a célunk, hogy mosolyogjanak, mikor nálunk vannak, és még jobb kedvvel, jóllakottan és elégedetten távozzanak. Azokat is szeretettel várjuk, akik egy sörre ugranak be hozzánk, és azokat is, akik egy kellemes kiadós ebédet, vagy vacsorát szeretnének elkölteni, fesztelen hangulatban. Hosszú távon - azon kívül, hogy jó konyhát viszünk - láttatni, éreztetni szeretnénk: nálunk mindig történik valami. Tudjuk, sok munka kell még hozzá, viszont látva az elégedett vendégeket, már elértük célunkat!
- Azon kívül, hogy sokat dolgoztatok a nyitáson, van már valami meghatározó élményed?

img_3830.JPG


- Hú… rengeteg! Büszkék vagyunk rá, benne van a szívünk a KGB-ben! Pár napja, egyik este, mikor a srácokkal főzőcskéztünk, észre sem vettük, hogy röpül az idő. Ötleteltünk, próbálgattuk az ételeket, és nagyokat nevettünk közben. Szóval mikor végeztünk, valamikor hajnalban, leültünk a vendégtérben. Körbenéztem, és akkor amit megéreztem, ki is mondtam: „Srácok, ez az, amit akartunk. Megjöttünk!”. Jelszó ha mentek : Foodyny 

AirChef

Cím: 1053 Budapest Kálvin tér 5. 

Belsô design: http://the-style-police.com/   Bodi Eszter 

süti beállítások módosítása