Gasztronómia a világ körül

Foodyny

A Városi tigris újra támad

2017. augusztus 28. - Krajec Krisztian

img_6227.JPG

Urban Tiger újratöltve!
Krizmanics Norbert séf vezetésével új életre kelt a Városi Tigris! Az indulás robbanásszerű sikerei után, Berényi András távozásával egy ideig bizonytalankodni látszottak, viszont a mostani brigáddal és új tervekkel rukkoltak elő. Az eltelt idő nem véletlen. A tulajdonosi háttér számos vendéglátóhely létrehozását szakmai alapokon nyugodva építette fel - ezért tapasztalt, ambiciózus séfet kerestek a konyha élére, akit Krizmanics Norbert személyében meg is találtak. Fiatal kora ellenére már megjárta a szakma számos szegmensét: dolgozott a ZONA-ban, a Costes-ben, a Bestiában, és nevéhez fűződik amúgy saját üzlete, a volt ODÚ is.

img_6229.JPG
Részünkről már vártuk, mikor bukkan fel konyhafőnökként, és most ez meg is történt. Az Urban Tiger jól eltalált környezete nívósra húzott. A bár - amit Budapest egyik legjobb bártendere, Tarjányi Zsolt igazgat - nagy lehetőséget adott Norbinak. Persze sose egyszerű feladat újrahúzni egy éttermet, feléleszteni a konyhát és vendégkört építeni - de úgy néz ki, ez sikerült nekik. Elmondta nekünk, nemcsak a főzés kihívás, és őt nem csak ez a része érdekelte, hanem az is, hogyan lehet egy jól működő rendszert létrehozni. Ez három hónap alatt sikerült is neki, és most már remekül hasítanak az ő étlapjával, koncepciójával.

img_6230.JPG
Nem volt hát véletlen a látogatásunk. A Kecskeméti utca persze nagyon kellemes terep egy étteremnek, a jó lokáció mellé viszont jó konyha és személyzet kell. A hangulat maradt Tigrises: a fém- és faelemek ötvözésével elegáns, de mégis laza urbánus feeling köszön ránk; az étterem legmarkánsabb része, a bárpult, igazi koktélozásra csábít. Vendégszemmel az is fontos, hogy a látványkonyha üvegén át szemmel kísérhető, hogyan is készül az étel, végignézhetjük a szakácsok sürgését-forgását. Amit Norbi most elkezdett - természetesen ázsiai alapon nyugvó, viszont kicsit északias, a magyar konyhát is belecsempésző vonal -, abszolút közel áll hozzá. A magyar vonalra válaszul az Thai Tyúkhúslevest emelte ki, persze ezt is megcsavarva: csirke alaplé, konfitált csirkecomb, thai fűszerekkel, zöld curry-vel és kókusztejjel. Ezt nem kóstoltuk, de igen jól hangzik.

img_6232.JPG
Az ebédmenüben pedig törekszik az egyszerűségre, ami két
fogásával teljesen jól lehet lakni - természetesen meg is kóstoltuk. Kezdésnek Norbitól kaptunk egy lazacbőr chips-et, koriander aioli-val; aztán egy igazán friss, hideg uborkalevest, zöldalmával és fetával töltött uborkával. Főételként két roppant gusztusos tételt ehettünk: savanyított makrélát, bergamottos (keserű narancs, törpenarancs) édeskömény salátával és csirkeszárnyat, tempura curry-s habanero krémmel, zöldborsóval.

AirChef

Cím: 1053 Budapest, Kecskeméti u. 3.

süti beállítások módosítása