Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Egy új bolygóra kell költözni, neve: Planet Sushi

2017. június 27. - Krajec Krisztian

img_5158.JPG

 

Legutóbb a Planet Sushi újonnan nyílt újbudai éttermében jártunk, ami több szempontból már most is zászlóshajónak számít a Planet Sushi éttermek között, és így ráírta magát a budai gasztrótérképre! Az új hely az Allee bevásárlóközpont földszintjén található, utcafronti bejárattal, és terasszal! Már kívülről is jól észre lehet venni az egyedi de Ázsia design elemeket! A Planet Sushi belső berendezése teljesen az új trendekhez igazodik, letisztult egyedi stílusa van, a sok fa elem nagyon meleg érzést kölcsönöz az étteremnek! Két szinten helyezkedik el, így megoldást kínálva esetlegesen rendezvényekhez az elszeparáltsághoz. Az emeleten található egy lounge jellegű terasz, ami igen tökéletes a koktélok és jó,kis beszélgetések lebonyolításához. De most a belső után térjünk át az ételek világába, az étlap szintén a letisztultságot követi, szerintünk mindenki megtalálja benne a kedvencét, és ez komoly! Ugyanis van minden mint a jó boltban ahogy szoktuk mondani, mit is takar ez ?

img_5162.JPG


A kedvelt sushi tekercsek, nigirik és sahimik mellett rámen levesekkel, tészta és grill ételek is megtalálhatók az étlapon. A hagyományos hoso maki tekercsek mellett több oldalon helyet kaptak a modern, nyugati stílusú makik: Unagi Onigara maki: Füstölt angolna, krémsajt és pácolt jégretek tökéletes kombinációja. Szezámmaggal és unagi szósszal díszítve. Spicy Maguro Maki: Fűszeres maki tekercsek ropogós tigrisrákkal, avokádóval és krémsajttal, vörös tonhalba forgatva, chilis pirított szezámmaggal megszórva, friss korianderrel díszítve. Unagi Ovase: Különleges maki füstölt angolnával, uborkával, lazackrémmel, szezámmaggal és lazackaviárral. Ungai szósszal tálalják.

img_5163.JPG

Az étterem egyik jellegzetessége a sült "hotto" maki fogások. Ezek is hagyományosan készülő maki tekercsek, ám a tekercseket tempurában, vagy panko morzsában sütik ki a folyamat végén, így egy kellemes roppanóságot kölcsönözve a sushi tekercseknek.
Jelenleg 6 különböző hotto maki közül lehet válogatni az étlapról telis tele finomságokkal. De vegyük sorra, hogy mi milyen ételekkel is találkoztunk személyesen a rendezvény keretében!

img_5159.JPG


Amivel kezdtünk, egy igazi frissítő prosecco volt, ami után jólesett a Dim-sum vegyes ízelítő amiből most öt félét kóstolhattunk! Én személy szerint mind végigettem, és szerintem ha tíz pontot lehet érte adni akkor most meg is kapta. Majd ezt követte egy Tonkatsu Ramen, aminek igazán különleges íze volt, de rámen kérdésben én egy kicsit elfogult vagyok, ugyanis ez az egyik kedvencem!

img_5160.JPG

Természetesen itt is ehetünk jó nagy adaggal is. Utána jött egy óriási tál maki válogatás, de nem fogtak ki rajtam, ugyanis ebből is mindent kipróbáltam, és jól tettem, mert mindegyik nagyon finom volt és ízletes és friss,amit itt külön ki kell hangsúlyozzak mert, náluk mindent frissen készítenek, szóval ezzel számolnotok kell!

img_5161.JPG

Végül pedig kétféle tésztát kóstolhattunk meg, az egyik a Mee Goreng és egy Pad Thai klasszikus kivitelben, mit mondhatnék, mivel tészta párti vagyok, nekem ezek a csemegék az öröm forrásai, ugyanis tökéletesen voltak elkészítve és szervírozva! Végül pedig a korona volt a kétféle desszert az egyik egy fantázia névre hallgató Domino volt, friss gyümölcsös csokoládétekercs, mandulával borítva, krémes szósszal tálalva és a másik pedig, White Orchid: Édes rizstekercs tejszínnel, friss gyümölcsökkel és kókuszpehellyel. Mindent összefoglalva, egy nagyon kellemes helyet hoztak létre, legyen az egy családi ebéd vagy vacsora vagy éppen céges buli, vagy rendezvény, jó helyszín mindnek. Maga hely az ételekkel azoknak abszolút ajánlott akik szeretik az Ázsia ízeket vagy fogékonyak, az efféle konyhára! De az egész margójára írva, ha valakinek segítség kell esetleg az ételek közötti tájékozódáshoz, az bátran kérdezze a személyzetet, mert készséggel segítenek, ezt tapasztaltam!
A környéken lakóknak pedig ajánlom figyelmükbe,mert már házhozszállítva is végigehetik kedvenceiket! Mindezt megtehetik 11.00-22.45 között!

img_5164.JPG

Cím:1117. Budapest Október 23. Utca 8-10. Alle bevásárlóközpont 

Fotók: Sashalmi László

süti beállítások módosítása