Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Autentikus olasz ízek a Gozsduban

2017. augusztus 18. - Krajec Krisztian

 

img_5988.JPG

Hamisítatlan családi kisvendéglőként a Trattoria Gozsdu igazi kincs a belvárosi árkádok alatt. Mediterrán stilusával teljesen kitûnik a többi étterem közül. A Trattoria a Király utca Kis Itáliájaként kialakításában, étel-és italkínálatában is azt az olasz életérzést képviseli, melyben az otthon melege keveredik a mindennapok kedves hedonizmusával. Mamma receptjei és ételei méltán népszerûek a betérô vendégek számára.

img_5989.JPG

Ha egyszer megkóstoljuk ezeket az ételeket, akkor az íz végigkíséri a napjainkat, és az emléke mélyen beleég az emlékezetünkbe.

img_5985.JPG

Egy vérbeli olasz étteremhez méltó módon a Trattoria-t is a konyhája teszi utánozhatatlanná. A kiváló minőségű olívaolajjal és friss zöldfűszerekkel készített pizzákat és tésztaételeket válogatott olasz borokkal öblíthetjük le. Az sem ritka, hogy szinte folyamatosan olasz beszédet hallunk, ezzel is csak autentikusabbá válik az itt eltöltött idô. Nekem például annyira, hogy a múltkor is zárásig maradtam, és legszivesebben felmentem volna a szobákba, hogy másnap mint egy igazi olasz, a délelőttömet is itt kezdhessem egy igazi olasz kávéval, meg egy hamisítatlan bruschetta-val.

img_5983.JPG

Akár baráti kávézással, családi ebéddel vagy üzleti megbeszéléssel tettük próbára, a Trattoria minden alkalommal jelesre vizsgázott. A kiszolgálás rendkívül barátságos, a kínálat látván pedig még a legszigorúbb, toszkán szakácsmesterek is jóízűen csettintenének. A megújult étlapról különösen ajánljuk a szívet dobogtatóan házias tésztákat, a fajsúlyosabb húsokat és a Budapesten egyedülálló tengeri finomságokat.

img_5986.JPG

A nehezen döntőknek pedig üzennénk, a hetente változó Medici-menüvel egyszerűen lehetetlenség melléfogni. De vigyázni kell, mert függők lehetünk, minden nap szeretnénk majd betérni, és újra élvezni a házias olasz ízeket.

Mr. Foodyny 

Cím: 1075 Budapest, Madách Imre u. 14.

Fotók: Trattoria 

süti beállítások módosítása