Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Ittál már koktélt a Holdon ?

2017. július 06. - Krajec Krisztian

img_5279.JPG

Szintet ugrott a magyar bárkultúra! Minden új étlap, vagy itallap hordoz magában érdekességet - és ebben nem tévedtünk!
Felhősi Attila, mint a Blue Fox The Bar vezető bártendere, elhajózott Elysiumba. Ezzel létrehoztak egy olyan koktélválasztékot, mely az érzéseken alapszik. A világ egyik legnagyobb élményét töltötték pohárba - már ha lehet a fantasztikus szervírozásaikat pohárnak nevezni -, így például a holdra szállással, Taste of Moon elnevezésű italukkal.
Simon Márk, a Blue Fox The Bar másik bártender asszisztens is rengeteget tett hozzá a fantasztikus menühöz. Mindent, amit az italokba tesznek - bitterek, szirupok, likőrök, kivonatok -, saját kezűleg, házilag állítanak elő. Ez persze nem egyedi a szakmában, viszont abban biztosak lehetünk, hogy a minőség állandó és tökéletes. Ugyanakkor az elénk tett italokba nem csak a munkájukat, szaktudásukat, hanem szívüket-lelküket is beleteszik.

img_5276.JPG
Az új menü lényege, hogy kikapcsolódást nyújtson a vendéglátás! Ezt a menülapjukon is jelzik egy frappáns ikonnal, de igazából a beltartalom, ami elképesztő. 11 vadonatúj ital került rá: öt élmény, öt érzés, 10 italból összeállítva - és a 11., amiben tulajdonképpen minden találkozik. Ez a Lélek nevű kompozíció, mely mélyről eredő ital. Az kétségtelen, hogy az elnevezések nemcsak azt tükrözik, amit Felhősi Attila megálmodott és képvisel, hanem egyediek és elgondolkodtatók, melyekkel sikert is fognak aratni.
Módunkban állt néhányat megkóstolni, és igazi utazásban volt részünk. Az ízek színes spektrumán kívül az egzotikus szervírozás is megfogott minket, fantasztikusan ötletes és szemet gyönyörködtető megoldásaival.
A Street After Rain elnevezésű kompozíció az esőt, a frissességet hivatott ízekben megmutatni. Kőtálban felszolgálva hűen tükrözte az ital szellemiségét, mely tényleg felidézte azt az érzetet, mikor az eső utáni vízfoltokon megcsillan a nap fénye.

img_5277.JPG
Szervírozásnál már kaptunk némi permetet a saját készítésű parfümből - az ital premixéből, borral kombinálva -, ezzel előkészítve azt az élményt, ami után jött maga a cserepes növényt idéző koktél, benne pedig szentjánoskenyér, alma gin és mák bitter, mely a fogyasztás második fázisában a garat tájékán kandikál elő az italból.
A Szarkazmus névre hallgató ital fantasztikus kreáció - rummal, egy kicsi vargányával, vargánya bitterrel, házi pisztácia sziruppal felhúzva, leheletnyi füstölt málnával készítve.

img_5278.JPG
Ez után nem volt visszaút, következett a No Way Back kóstolása. Ez az ital egy martini feldolgozás - Goma Vermouth, pirított szezámmal fuzionált vermut, pirított grapefruit -, melyet egy kristály tengerisünben szolgáltak fel.
A legmeglepőbb mégis a cserepes virágot megjelenítő koktéljuk volt - egyszerűen virágcserepet idéző pohárban, ehető virággal, pisztácia földdel megszórva, kakaóval színezve.

img_5280.JPG
A fantasztikus ízelítő mellett meg kell említeni, hogy a Blue Fox The Bar a Kempinski Hotel egysége, mely az elegáns bárhangulat mellett igazi élményt tud nyújtani. A hosszú nyári esték egyik legjobb partnere lehet a Blue Fox The Bar, Felhősi Attila és az ELYSIUM italmenü!

Cím: 1051 Budapest Erzsébet tér 7. 

Fotók: Kempinski 

AirChef

süti beállítások módosítása