Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Ahol az olasz ízek laknak

2017. szeptember 24. - Krajec Krisztian

img_6602.JPG

Ki ne szeretné az olasz konyhát? Mára már teljesen elterjedt Magyarországon is, és úgy gondolhatnánk, hogy ebben a műfajban már nem lehet újat mutatni, de az Ape Regina Italian Restaurantnak mégis sikerült! A Podmaniczky utca 18. szám alatt egy éve nyitották meg kapuikat, igazán jól sikerült desing-nal. A koncepció amennyire egyszerű, annyira jól kitalált is, hiszen ők Budapest második olasz ALL YOU CAN EAT étterme! A szezonális terasszal ellenben komplikált lett volna az all you can eat megoldás, ezért á la carte étlappal is rendelkeznek: így azoknak is megoldást kínálnak, akik egy pasta-t vagy pizzát szeretnének elfogyasztani. 

img_6600.JPG
Nem bíztak semmit a véletlenre: a fantasztikus látványkonyha bepillantást enged az ételek elkészítésének teljes folyamatába, és mint látvány elem is, rendkívül egyedivé teszi ez őket. Nekünk igazán érdekes volt figyelemmel kísérni a munkát, és látni a konyha tekintélyes méreteit. Előttünk kelnek életre a pizzák, és kedvünkre válogathatunk a feltétek közül; egyéni ízlésünk szerint a saját pizzánkat, tésztánkat készítik el.

img_6604.JPG
Egy olyan all you can eat megoldást hoztak itt létre, ahol a széles választék, a garantált frissességgel és a kiszámíthatósággal párosul. Úgymond, interaktív konyhát visznek: a vendégek tudnak kommunikálni a séffel, kiválasztani mit szeretnének. Szinte mindent házilag állítanak elő. Természetesen a saláták (10-12 fajta) és a főételek ki vannak rakva chafing-be. Ennek az az óriási előnye, hogy el lehet kezdeni az étkezést egy levessel, és mire azzal végzünk, a kiválasztott főételünk elkészül. Az igazi olaszos ízeket a nyitásra érkezett szicíliai séf receptúrái alapozták meg, ami a mai napig megadja az Ape Regina konyhájának irányvonalát. 

img_6603.JPG
Ennél ideálisabb rendezvényhelyet nehéz találni - mármint a kiszámíthatóság szempontjából -, hiszen az általuk kínált választék és az all you can eat fix árai garantálják ezt. Az ebéd ‪4000-4500‬ Ft, a vacsora pedig ‪6500-7000‬ Ft között mozog - all you can eat. Az étterem alaprajzából adódóan meg tudják oldani a különféle alkalmakat, akár elszeparálódva a napi vendégektől. A 120-130 ültethető vendég pedig létjogosultságot ad, akár nagyobb események megrendezésére is. Akár céges, akár családi eseményről beszélünk, előszeretettel választják őket.

img_6601.JPG
 Az étterem közönsége többnyire magyarokból áll. Számíthatnak törzsvendégekre is, hiszen mint Olaszországban is, igyekeznek az étkezést közösségi szintre emelni, céljuk a kultúra részévé tenni. Azt is fontosnak tartják, hogy megismertessék vendégeikkel all you can eat értelmét. Ami annyit jelent, hogy kis adagokat adnak, a vendég ez által több ételt tud megkóstolni. Természetesen, ha valaki a kedvencéből szeretne jó púposra megrakott tányérral, arra is van lehetőség. 
Abban mindenki biztos lehet, náluk tutira degeszre eheti magát bárki. Még a nagy étvágyúaknak is maximálisan javasolt hely. Mi azonban azt mondjuk: érdemes mindent végigkóstolni!

AirChef

Cím: 1065 Budapest, Podmaniczky u. 18. 

Fotók: Ape Regina 

süti beállítások módosítása