Ki ne szeretné az olasz konyhát? Mára már teljesen elterjedt Magyarországon is, és úgy gondolhatnánk, hogy ebben a műfajban már nem lehet újat mutatni, de az Ape Regina Italian Restaurantnak mégis sikerült! A Podmaniczky utca 18. szám alatt egy éve nyitották meg kapuikat, igazán jól sikerült desing-nal. A koncepció amennyire egyszerű, annyira jól kitalált is, hiszen ők Budapest második olasz ALL YOU CAN EAT étterme! A szezonális terasszal ellenben komplikált lett volna az all you can eat megoldás, ezért á la carte étlappal is rendelkeznek: így azoknak is megoldást kínálnak, akik egy pasta-t vagy pizzát szeretnének elfogyasztani.
Nem bíztak semmit a véletlenre: a fantasztikus látványkonyha bepillantást enged az ételek elkészítésének teljes folyamatába, és mint látvány elem is, rendkívül egyedivé teszi ez őket. Nekünk igazán érdekes volt figyelemmel kísérni a munkát, és látni a konyha tekintélyes méreteit. Előttünk kelnek életre a pizzák, és kedvünkre válogathatunk a feltétek közül; egyéni ízlésünk szerint a saját pizzánkat, tésztánkat készítik el.
Egy olyan all you can eat megoldást hoztak itt létre, ahol a széles választék, a garantált frissességgel és a kiszámíthatósággal párosul. Úgymond, interaktív konyhát visznek: a vendégek tudnak kommunikálni a séffel, kiválasztani mit szeretnének. Szinte mindent házilag állítanak elő. Természetesen a saláták (10-12 fajta) és a főételek ki vannak rakva chafing-be. Ennek az az óriási előnye, hogy el lehet kezdeni az étkezést egy levessel, és mire azzal végzünk, a kiválasztott főételünk elkészül. Az igazi olaszos ízeket a nyitásra érkezett szicíliai séf receptúrái alapozták meg, ami a mai napig megadja az Ape Regina konyhájának irányvonalát.
Ennél ideálisabb rendezvényhelyet nehéz találni - mármint a kiszámíthatóság szempontjából -, hiszen az általuk kínált választék és az all you can eat fix árai garantálják ezt. Az ebéd 4000-4500 Ft, a vacsora pedig 6500-7000 Ft között mozog - all you can eat. Az étterem alaprajzából adódóan meg tudják oldani a különféle alkalmakat, akár elszeparálódva a napi vendégektől. A 120-130 ültethető vendég pedig létjogosultságot ad, akár nagyobb események megrendezésére is. Akár céges, akár családi eseményről beszélünk, előszeretettel választják őket.
Az étterem közönsége többnyire magyarokból áll. Számíthatnak törzsvendégekre is, hiszen mint Olaszországban is, igyekeznek az étkezést közösségi szintre emelni, céljuk a kultúra részévé tenni. Azt is fontosnak tartják, hogy megismertessék vendégeikkel all you can eat értelmét. Ami annyit jelent, hogy kis adagokat adnak, a vendég ez által több ételt tud megkóstolni. Természetesen, ha valaki a kedvencéből szeretne jó púposra megrakott tányérral, arra is van lehetőség.
Abban mindenki biztos lehet, náluk tutira degeszre eheti magát bárki. Még a nagy étvágyúaknak is maximálisan javasolt hely. Mi azonban azt mondjuk: érdemes mindent végigkóstolni!
AirChef
Cím: 1065 Budapest, Podmaniczky u. 18.
Fotók: Ape Regina