Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Mindig ôk rendezik az Olimpiát

2017. szeptember 21. - Krajec Krisztian

 img_6572.JPG

Fotó: Szindbád az utazó 

Sokan ismerik, rengetegen elismerik és nem kérdéses, mit tesznek le az asztalra! Felmerült már sokakban sokszor, hogy csillagot érdemelne, és latolgatásokra adott okot furcsa elhelyezkedése miatt. Ádám Csabát sem kell bemutatni senkinek, mivel munkássága az igazi védjegye. Az Alabárdosban eltöltött idő alapozta meg szakmaiságát, a főzőtanfolyamok és a szakmai elismerések mellett, immáron négy éve üzemelteti az Olimpia éttermet. Ez az időszak elég kalandos volt a számára, régi kollégájával és üzlettársával, akivel már 16 éve dolgoznak együtt, Kis Sándorral, vitték sikerre. Az étterem lokációja pedig elég különleges helyzetet teremtett. A belváros ezen pontján nem kis kihívást jelentett számára megmutatni magát, illetve az étteremnyitási láz, és a jobbnál-jobb helyek szárnybontogatásai is befolyásolták az Olimpia életét.

img_6570.JPG

Egyet le kell szögezni, ilyen alacsony áron, degusztációs menühöz ilyen magas minőségben, szinte kizárólag nála lehet hozzájutni Budapesten! Ugyanakkor Ádám Csabát nagy büszkeséggel tölti el, hogy jelenleg tizenegy alkalmazottal, minden nehézség ellenére, mostanra egy jól működő helyet épített fel az ikonikus Olimpia étteremből. Garai Ádám kreatív séf viszi a konyhát,( Széll Tamás első commy-ja ként ismerhettük meg annó) aki óriási segítség Csaba számára, - mosolyogva mondta nekünk, hogy az Olimpiában valahogy az összes commy megfordult már, hiszen Pohner Ádám is dolgozott vele. Az étterem pedig véleménye szerint – igaz, elhelyezkedése szempontjából nem a legszerencsésebb - viszont így, úgymond számottevő konkurencia nem zavarja munkájukat.

img_6571.JPG

Valójában maga az Olimpia egy igazi gourmet hely és minden olyan jellemvonása megvan, ami kiemelkedővé teszi. Ha ellátogattok hozzájuk, egyben biztosak lehettek ; profi kiszolgálás és profi ételek kerülnek az asztalra. Pontosan ez a hitvallásuk is : a gasztronómia mindenkinek jár! Szeretnék megmutatni a közönségnek, hogy az étkezési kultúra mennyire széles skálán tud újat mutatni. Ezt követve étlapjuk nincs, hanem minden nap táblás ajánlat van, minden nap új, meglepő és Garai Ádám kreativitását dicsérő ételekkel találkozhatunk az ebédnél, szinte megdöbbentő árakon, mivel két fogás 2850 forinttól, három fogás pedig 2990 forinttól kapható náluk.

img_6573.JPG

De a legmegdöbbentőbb és legajánlottabb az nem más, mint a vacsorájuk, érdemes már jó előre foglalni, nehogy lemaradjunk, mert azt kell mondani, hogy Budapest, sőt megmerjük kockáztatni, Magyarország legkedvezőbb árú degusztációs menüjét lehet náluk elfogyasztani. Nem véletlen a telt ház! Most tessék kapaszkodni! Egy 7 fogásos vacsora, amit hozzáfűzendő, a sajtízelítővel, a predesszertel stb, 10 fogást jelent igazából, 9900 forintért élvezhetünk végig! Ez náluk egy egész estés programot jelent, a slow food szellemében. Az étteremre jellemző, hogy ebédnél a vendégek 95%-a törzsvendég és a vacsoráknál is legalább 50%-ot jelent a visszajárók száma. Roppant szerencsés a számukra, hogy a környéken rengeteg az iroda, illetve Csabáék szerveznek esteket is. Az Olimpia étterem valóban fontos ékköve a magyar gasztrónak!

AirChef

Fotók: Olimpia 

Cím: : 1076 Budapest, Alpár utca 5.

süti beállítások módosítása