Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Örületes burgerek

2017. szeptember 13. - Krajec Krisztian

img_6461.JPG

A hamburger, mint forradalom, nagyjából 3 éve tört ki nálunk az unalmas sémából, és indult hódító útjára. A Budapest Burger Company is e tájt tárta ki kapuit, meglovagolva ezt az irányzatot. Amerikából hazatért vendéglátós testvérpár nyitotta meg, elhozva az ottani feelinget. Sport Pub-ként indultak, sör-virsli helyett sör-burger tematikával. Persze, azóta sokan ráugrottak a témára, és ők is fejlődtek közben. Azóta még a BBQ témát is meglovagolták, és kiegészítették az étlapot sertésoldalassal, csirkeszárnnyal, tépett sertéssel és marhaszegyes szendviccsel - amik immáron színesítik a kínálatot.

img_6460.JPG
Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy kizárólag csak Amerikából rendelnek húst, nagy mennyiségben - és saját pékjük készíti el minden reggel hamburger bucijukat is. Természetesen házi szószok széles skálája áll a válogatós vendégek számára. Ami nagyon szimpatikus, hogy a megrendelt hasábburgonya is itt készül: frissen pucolva, szeletelve, sütve.
A teljesség igénye erőteljesen meglátszik az étterem felhozatalában: az étlapon 11 burger szerepel - ebből kettő sertéshússal, egy csirkehússal, és az összes többi marhával. Ne lepődjünk meg a méreten, mivel mindegyik 180 g-os húspogácsával érkezik az asztalra, természetesen különböző feltétekkel. Kisebb méretű adagokkal gondoltak a kisétkűekre, illetve a gyerekekre is.

img_6459.JPG
Alkalmunk nyílt megkóstolni a BNB burgert, ami friss házi buciban érkezett, isteni marhahússal, baconnal, cheddar sajttal, benne pedig házi burgerszósz, saláta, uborka és isteni hagymachips - remek kombináció volt.
Nyitva délelőtt 11-től éjfélig található, és a hely feeling-jéből adódóan - nem beszélve a VII. kerületi bulinegyed lokációjának köszönhetően - rengeteg a külföldi vendég. Náluk garantáltan nem marad senki szomjas: legyen az sör, koktél, vagy rövidital, és a nyári szezonban isteni frissítőkkel is szolgálnak.

img_6462.JPG
A rendkívül gazdag, igényesen kialakított környezet teljesen utánozhatatlan náluk, és valószínűleg fényképezgetésre csábít mindenkit. Tényleg Amerikában érezhetjük magunkat: a színek és a díszek elröpítenek minket abba az élertérzésbe, amit a filmeken is láthatunk. Akár társasággal szeretnénk egy nagyot bulizni, akár egy jót akarunk lazítani, enni és inni egy lezser helyen: jó választás a Budapest Burger Company!

AirChef

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 32.

süti beállítások módosítása