Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Budapest Borfesztivál 2017 / Budavári Palota

2017. augusztus 31. - Krajec Krisztian

img_6262.JPG

Programok

Terített asztal 2017
Aki a Borfesztivál forgatagában, ám nyugodt környezetben, terített asztalnál szeretné elfogyasztani ebédjét vagy vacsoráját, az megteheti a Barokk kapu alatt elhelyezkedő kényelmes és exkluzív Budapest Terrace-on. A Budapest Borfesztivál gasztronómiai szolgáltatásának köszönhetően előre lefoglalhatja helyét, nem kell sorban állnia sem a Borfesztivál belépőjegyért, sem a finom falatokért. A sok séta, borozgatás vagy a koncert után pár órára megpihenhet, és kényelmesen étkezhet barátaival, családjával. Ha mégsem tud eljönni a Borfesztiválra, az előre megváltott "Terített asztal" menüjét szeptember 30-ig* elfogyaszthatja a helyszínen.

Butlers Borkvíz Bár
A Borfesztivál már elengedhetetlen része a Butlers lakberendezési üzlet által impozánsan kialakított Butlers Borkvíz Bár interaktív sátor, ahol számtalan, borral kapcsolatos érdekesség található.

Taste of Hungary - Magyarország ízei
A Taste of Hungary egy különleges program, különleges borokkal, melynek célja szigorúan válogatott borokon keresztül megmutatni Magyarország legfontosabb szőlőfajtáit és borstílusait. A program elsősorban – de nem kizárólag – külföldi látogatóinkat szeretné bevezetni a magyar borok szépségeibe, de örömét lelheti benne mindenki, aki támpontokat szeretne a Borfesztivál forgatagában, vagy egyszerűen csak a legjobbak közül is a legjobbakat kóstolná.

Pár BorPár
Játékos szakmai kóstoló minden nap a Budapest Borfesztiválon

Izgalmas, játékos, mégis szakmai finomságokat megmutató programunk nem csak „borprofiknak” szól, mégis profi ismereteket közvetít interaktív módon. Keresse a résztvevő kiállítók standjait a fesztivál teljes ideje alatt, és győzödjön meg róla, hogy a borok esetében is párosan szép az élet!

Boregyetem
A Boregyetem kétnapos előadás- és kóstolósorozata minden évben a leginkább aktuális borászati témákat érinti, valamint mindig meglepetéssel is szolgál, legyen az a Budapest Borfesztivál vendégországának bemutatása, vagy egy gourmet előadás. Elismert, hiteles szakemberek, izgalmas előadások, kiváló borok.

Időpont: Szeptember 4 és 5. 16.00-19.00
Helyszín: MOM Kulturális Központ, Kupolaterem

Szüreti felvonulás
Fonó - Folk delicatess a városban - Népzene és néptánc a Fonó szervezésében

Hagyományos Szüreti Felvonulás a Budai Várban, melyet a nagyszínpadon és a három további pódiumszínpadon népzenei és néptánc gála követ! Nagy örömünkre szolgál, hogy idén már, szakmai együttműködő partnerünkkel a Fonó Budai Zeneházzal közösen hívhatjuk életre, a borfesztivál egyik leglátványosabb programelemét.

A felvonulást borvidékeink elöljárói, hagyományőrzői, borrendjeink és természetesen néptánc együttesek, népzenészek alkotják. Utóbbiak rögtönzött kis műsorokkal örvendeztetik meg a felvonulókat kísérő nézelődőket.

Program:

2017. szeptember 10. vasárnap - 12.20-14.30: Szüreti Felvonulás

12.20: A Szentháromság téren gyülekezik a menet, majd köszöntőt mond Dr. Nagy Gábor Tamás, I. kerület polgármestere
12.40-13.00: Néptánc műsor
13.00-13.50: A szüreti felvonulók ének- és zeneszóval, menettánccal indulnak a Szentháromság térről a Budavári Palotába, a Borfesztivál színpadához. A részletes útvonal megtalálható a térképen!
14.00-14.30: Borrendek bemutatkozása a fesztivál színpadon

A Szüreti Felvonulás résztvevői:
Borrendek, Kertész Táncegylet, Vadrózsák Néptáncegyüttes, Cavinton Néptáncegyüttes, Buda Folk Band, Csángálló, Szlama Band és a Dűvő zenekar.

Gasztronómia
Ahogy a bor nélkülözhetetlen része a gasztronómiának, úgy Borfesztivál sincs változatos kulináris élvezetek nélkül. A cél évek óta az, hogy széles kínálatot biztosítson a hagyományos fesztiválkonyhától a street foodon át a gourmet különlegességekig, hogy mindenki megtalálja a kedvére - és a borához - való falatokat. Idén még izgalmasabb kínálattal várja vendégeit a Borfesztivál, többek között az Oroszlános udvarban, valamint a megújult Falatozó Kertben a Fesztiválszínpad mellett.

Újdonságként a Czinege Füstölgő Sarok BBQ frissen készült ételeivel mutatkozik be, melyek Big Green Egg kerámiában készülnek. A Falatozó Kertbe érkezik a La Lasagneria, igazi olasz lasagne-val és további, eredeti olasz recept alapján készült specialitásokkal. Hamisíthatatlan olasz életérzés természetesen olasz séf tolmácsolásában. Helyben gyúrt tésztából, frissen, kemencében sütött magyaros ételekkel, extra feltétekkel készül vendégeinek a Szittya Pita Kenyérlángosozó és a Szittya Buci.

A prémium különlegességek szerelmeseit az Oroszlános udvarban a Ritz-Carlton Hotel étterme, a Deák St. Kitchen várja. Nem kell messzire menni a tenger gyümölcseiért sem, csak pár lépés a Lobster Bár, ahol homárból, langusztából, rákból és kagylóból készítik el az ízletes fogásokat.

Az extra energiára vágyó vendégek kipróbálhatják a Julius Meinl osztrák kávéspecialitásait vagy az utóbbi évekből már jól ismert Pellini Caffè kiváló minőségű olasz termékeit.

Jótékonysági Borárverés
Ismét összefog a borász szakma, a Budapest Borfesztivál, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, hogy bebizonyítsuk, közös feladatunk a rászorulók segítése!
Jótékonysági Borárverésünk nagy múlttal rendelkezik, hagyománnyá vált, minden évben a a felajánlók és a licitálók széles körét mozgósítja. A Jótékonysági Borárverésen részt vevő borászatok évről-évre érdekes és különösen egyedi, értékes tételeket mutatnak be, ezzel is garantálva a változatosságot. Az új helyszínen megrendezésre kerülő árverésen idén is kizárólag jótékonysági tételek kerülnek kalapács alá, és az árverésen elkelt tételekből befolyt teljes összeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára utaljuk át.

Fesztiválszínpad
Idén a fesztivál történetének leggazdagabb zenei kínálata lesz elérhető 4 színpadon. A színpadok programjai folyamatosan bővülnek.

2017. szeptember 7. Csütörtök
17:30 Puelche - Chilei Néptáncegyüttes
18:00 Hivatalos Megnyitó
18:30 Lóci Játszik
20:30 Soulwave

2017. szeptember 8. Péntek
17:30 Canarro
19:30 Mongooz and the Magnet
21:30 Antonia Vai

2017. szeptember 9. Szombat
15:30 Zolbert
17:00 Regaly György es barátai
18:30 Peet Project
20:00 BJO
feat. László Attila, Oláh Kálmán
21:30 Finucci Bros

2017. szeptember 10. Vasárnap

süti beállítások módosítása