Gasztronómia a világ körül

Foodyny

A világ Top 10 leggazdagabb séfje

2017. augusztus 13. - Krajec Krisztian

A világ leghíresebb és legnevesebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Többet képviselnek, mint a kellemes vacsorák. Ezeknek a híres szakácsoknak többsége saját televíziós műsorokkal, termékcsaládokkal és könyvekkel rendelkezik. Valójában több közülük többé nem is fôz már étteremben, mert túl elfoglalt. Ugyanis nekik vezetniük kell akár éttermek láncolatát, televíziós műsorokat, filmeznek, szakácskönyveket készítsenek, és show müsorokban beszélgetéseken jelenjenek meg.

 Vessünk egy pillantást a 10 leggazdagabb szakácsra a világon.

10. Nigella Lawson

img_5867.JPG

 

Nigella Lawson sokkal több, mint egy szakács. A londoni születésű híresség újságíró, könyvíró, kritikus, televíziós személyiség és műsorszolgáltató. 

1998-ban kiadta első, "Több mint 300.000 példányban" kiadványt, hogyan lehet enni. 2000-ben írta a How To Be A Domestic Goddess-t. A könyv elnyerte a brit "év szerzőjének" díját. 1999-ben elindította a saját főzőműsorát, melynek a házigazdája is egyben. 

Becsült vagyona 15 millió dollár. 

9. Paula Deen

 img_5883.JPG

Paula Deen a Lady & Sons étterem tulajdonosa. Ő a világ egyik leghíresebb séfje. Tizennégy szakácskönyvet írt. Deen főzőkarrierjét a The Bag Lady nevű otthoni vállalkozásával kezdte, de hamar kinőtte az otthoni konyháját, így 1991-ben megnyitotta a Lady nevű éttermet, melyet 1996-ban a Lady & Sons étterem követett, mely nagy sikert aratott. 2008-ban nyitotta meg a Paula Deen büfét. 2009-ben saját desszertmárkájával indult, amelyet a Walmart üzletekben adtak el.

Deen saját kiadójával jelentette meg két könyvét. A Lady & Sons Savannah Country Cooking és a Lady & Sons Savannah Country Cooking 2. A QVC-ben és az Oprah Winfrey Show-ban jelent meg. 

2015-ben Deen elindította a Paula Deen csatornát a ROKU-nál. Deen becsült vagyona 16 millió dollár.

8. Mario Batali 

img_5884.JPG

Mario Batali mester szakács, étterem tulajdonos, író és televíziós személyiség. Több társulattal rendelkezik Hong Kongban, Las Vegasban, Los Angelesben, New York-ban és Szingapúrban. 27 éves korában a Santa Barbara Four Seasons Biltmore Hotel sous kepje volt. Megindította a Po-t, egy népszerű New York-i éttermet, amely nagy sikert aratott. Étterme népszerűsége arra késztette őt, hogy saját showját a Molto Mario-t bemutassa egy fözôcsatornán. A műsort 1996 és 2004 között sugározták.

Négycsillagos értékelést kapott a New York Times-tól, és ez lett az első olasz étterem, amely több, mint 40 éve kap négy csillagot. Becsült vagyona  25 millió dollár.

 

7. Ina Garten 

img_5885.JPG

 Szakácsnői karrierje az ínyenc receptekkel, a mezítlábas Contessa-val kezdődött. Folytatta a szakácskönyvek, magazincikkek készítését, és saját "kényelmi " termékeket hozott létre.

A Garten szakácskönyvei bestsellerek. A mezítlábas Contessa-szakácskönyv három utánnyomással készült. A becsült vagyona  44 millió dollár.

 

6.  Emeril Lagasse

img_5886.JPG

Az Emeril Lagasse a két Gasztrócsatornáról ismert, az egyik Emeril Live és a másik Emeril Essence. Johnson  és Wales gimnáziumban végzett. 1979-ben a Dunfey's Hyannis Resort ügyvezetője. 2009-ben a Lagasse lett a Bravo's Top Chef bírója. A Jon & Kate Plus Eight-n vendégszerepelt. Becsült vagyona 50 millió Dollár.

 

5. Rachael Ray

img_5897.JPG

Rachael Ray egy híres szakács, televíziós mûsorvezetô. Saját mûsora a Rachael Ray show. 

Számos bestseller szakácskönyv írója, és 2006-ban kiadta saját magazinját Everyday With Rachael Ray címmel. Ray három Emmy-díjat nyert a show-kért. A főzési karrierje egyszerű receptekre összpontosított. A legtöbb receptje 30 perc vagy kevesebb idô alatt készül el. A becsült vagyona 75 millió dollár.

 

4. Wolfgang Puck

img_5898.JPG

 

Wolfgang Puck az egyik legismertebb szakács a világon. Puck szakács, étterem tulajdonos, író és színész. Ausztriában született, cukrász édesanyjától tanulta meg a fôzést. Éttermei 2004 óta szerepelnek a Top 40 éttermek listáján. 20 étteremmel büszkélkedhet, továbbá 80 Wolfgang Puck Express-t birtokol. Van saját termékcsaládja, amely konzerveket tartalmaz.

A következô filmekben szerepelt: Frasier, Las Vegas és a The Weatherman and Tales of the Crypt. Becsült vagyona 75 millió dollár.

 

3. Gordon Ramsay

img_5899.JPG

Gordon Ramsay jól ismert személyiség, mint müsorvezetô és mint Séf egyaránt.  A skót születésű szakács négycsillagos éttermeket és a legnépszerübb televíziós műsorokat birtokolja, mint pl. Az amerikai mesterszakács. Televíziós műsorai közé tartozik a Hell's Kitchen, a Ramsay's Kitchen Nightmares, az F Word és a Master Chef. Ramsay üzleti tevékenységei közé tartozik az éttermek tulajdonlása, a tanácsadás és a televíziós műsorok.

2006-ban elnyerte a Restaurateur of the Year díjat. Gordon Ramsay londoni éttereme nyolc éve London egyik legjobb étterme. Ramsey tagja lett a Culinary Hall of Fame-nek 2013-ban. Becsült vagyona 175 millió dollár.

 

2. Paul Bocuse

img_5900.JPG

Paul Bocuse francia szakács, aki több éttermet is birtokol. Folyamatosan azt hangsúlyozta egész életében, hogy a fôzéshez mennyire fontosak a friss alapanyagok. Ő a világ egyik legelismertebb szakácsa.

Az Auberge du Pont de Collonges étterme egyike azon londoni éttermeknek, amelyek valaha is 3 csillagos minősítést kaptak. 2011-ben Bocuse-t kitüntették a Culinary Institute of America évszázados szakács díjával! Bocuse a modern francia konyha nagykövete. Becsült vagyona 185 millió dollár.

 

1.  Jamie Oliver

img_5901.JPG

Jamie Oliver a leggazdagabb és legfiatalabb séf a listán. 1975-ben született, séf, televíziós személyiség és vendéglátó. Ő a legismertebb szakács a TV-műsorokból. Számos sikeres szakácskönyvet írt, és globális kampányt hozott létre a jobb és egészségesebb ételekért a gyerekeknek. 

2005-ben hozta létre a "Feed Me Better" kampányt. A kampány célja, hogy segítse a brit gyermekeket az egészségesebb élelmiszer-választék elérésében. Saját főzőműsora a The Naked Chef, majd folytatta a "Jamie's Kitchen" című főzőversenyt. Becsült vagyona 400 millió dollár.

süti beállítások módosítása