Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Grand Cafe

2017. augusztus 08. - Krajec Krisztian

img_5803.JPG

A Grand Café Budapest (volt Művész Kávézó) tulajdonosa egy félig magyar, félig francia úriember. Az óriási terasz, a kifelé néző asztalok és a piros székek ötlete Franciaországból jön, hiszen ott rengeteg ilyen kis kávézó található - ezt valósították meg az Andrássy úton, idevarázsolva egy kis párizsi hangulatot. 
Mivel a hely az Andrássy úton található, evidens módon teljes mértékben kihasználja a bisztró-kávézó adottságait: kézenfekvő, hogy gondolnak a turistákra, de emellett markánsan építenek a magyar vendégkörre is. Ez a szemlélet igazából már meg is határozta a kínálatot, és az utat, amit járniuk kell. Ehhez alkalmazkodva náluk egész nap van reggeli! Jöhetünk reggel, vagy este, nem számít milyen időben: a reggeli rendelkezésre áll.

img_5804.JPG

De a kihagyhatatlan tradicionális magyar konyha választéka is megvan náluk: akár gulyáslevest is lehet bármikor enni. Nagyon jó, hogy egy levest az Andrássy úton 990 Ft-ért fogyaszthatunk! A burger - mely éttermi vonalon már egy ideje átlépte határait, és reneszánszát éli - náluk is megtalálható. És az is jó helyen jár, aki épp a délutáni sörözgetéshez keres harapnivalót, vagy csak gyorsan csillapítaná éhségét: remekbe szabott szendvicsekkel rendelkeznek. Kávézóhoz mérten természetesen fókuszban van náluk a fekete nedű minden formája. Gyorsak, mint az olaszok: nyolc másodperc alatt készül el egy espresso. Ha már francia vonal, akkor a desszertekben sem lehet másként, amihez nem is választhattak volna jobb partnert, mint a Desszert.Neked kiváló termékeit. Ennek mi is megörültünk, hiszen így az egyik legkiválóbb cukrászat termékeivel találkozhatunk náluk.

img_5805.JPG
A La Fondue tematikáját nem tipikusan erre a vonalra építették fel - hiszen kicsit furcsa is a franciás hangulathoz - de folyamatosan szerveznek fondue esteket, amit még megspékelnek kagylós témára épülő estekkel is. Na, ez így már érdekes, amit biztos mi is kipróbálunk! Elmondták, hogy ehhez szemfülesnek kell lenni, mert 90%-os foglalásra lehet számítani. Rendkívül hangulatosra alakítják ilyenkor a helyet: gyertyafény, szép teríték, borospoharak. A raclette sütőt központi helyre teszik, a folyamatosan olvasztott sajtból bármennyit és bármeddig lehet enni. Jól hangzik, igaz? A fondou-höz háromfajta sajtot használnak: ementáli, beaufort, comté; amit természetesen kenyérfalatkákkal szervíroznak. Fontos megemlíteni, hogy a minőségi sajtokat mind Franciaországból hozzák. Az estek tematikáját Jeremy Cayron Chef rakta össze és tanította be nekik, aki többek között a Sofitel Budapest főszakácsaként tevékenykedett, és természetesen francia. 
Jó kis helyet ismertünk meg bennük, kiváló megoldás lehet, ha a belvárosban járunk!

AirChef

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 46.

Fotók: Grand Cafe 

süti beállítások módosítása