Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Olasz ízek a belvárosban

2017. augusztus 06. - Krajec Krisztian

img_5770.JPG

Pasta Culture nemrégiben lett egyéves. Két srác, egy sikersztori! Így lehet elkezdeni azt a történetet, mikor is két barát, némi vendéglátós múlttal gondolt egyet és nyitott egy levesbárt. 
Ez már öt éve volt, és az Október 6. utcában azóta is töretlen sikerrel főzik leveseiket. Mára már egy teljesen külön háttérkonyhával is rendelkeznek, ami azt mutatja, nagyon megy a bolt. 300 adag levest tudnak napi szinten értékesíteni - nem véletlen, hiszen hosszú távon gondolkodnak, és nem is kicsiben. Minimális marketinggel elérték azt a maximális minőséget, hogy szájról szájra terjedhessen hírük. Immáron több partnernek is szállítanak: irodaházaknak, szendvicsbároknak, alapítványi rendezvényekre. 

img_5768.JPG
Hosszú és nehézkes út vezetett a következő bolt nyitásához, de ez is sikerült nekik: létrehozták tésztabárjukat. Cél itt is az volt, hogy gyorsan elkészíthető, viszont minőségi alapanyagokból előállított ételek kerüljenek ki a konyhából. Folyamatosan agyalnak, újítanak ételeiken, de a három perces kiszolgálási határt mindig próbálják tartani. Minden egyes adag tésztát külön, frissen főzik, a ragukat a háttérkonyhában készítik el hozzá - ugyanakkor igazi éttermi minőséget hoznak, street food formában. A Pasta Culture-ban akár kényelmesen leülhetünk, de egyedi, jópofa papírdobozaikba is kérhetjük az ételt, amivel el is sétálhatunk. 

img_5767.JPG
Egy olaszos, tésztás vonalat visznek, mégis inkább nemzetközi pasta-s helynek vallják magukat. Sok turista, és olasz vendég tér be hozzájuk, de 70%-ban magyar vendégkörrel rendelkeznek. Rengeteg a visszajáró leves- és pasta imádó. Vannak olyan törzsvendégek, akik képesek naponta többször is betérni hozzájuk, hogy minél több fajtát meg tudjanak kóstolni. Megtalálható a thai, a vegetáriánus és a halas vonal is ételeik között; természetesen a húsos megoldások sem hiányoznak a repertoárjukból. A leveseikben fontosnak tartják a feltéteket, ezért bravúros, ínycsiklandozó megoldássokkal rukkolnak elő újra és újra. Sikerük talán pont a változatosságukban rejlik, hiszen igyekeznek minden ízlést kielégíteni. Igazán szívvel-lélekkel végzik a dolgukat!

img_5771.JPG
Érdemes rákukkantani az oldalukra: a leveseknél napi-, a tésztáknál heti ajánlatot megtekinteni. Mikor a srácok elkezdték sorolgatni a különféle variációkat, ételeiket, őszintén alig vártuk a beszélgetés végét, hogy kóstolhassunk végre

img_5769.JPG.
A Pasta Culture délelőtt 11-től este 10-ig várja vendégeit, ebből adódóan egy kellemes vacsorára is betérhetünk hozzájuk, de akár egy jó sörözésre is alkalmasint.

AirChef

Cím: 1051 Budapest, Október 6. u. 19. 

Fotók: Pasta Culture

süti beállítások módosítása