Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Buli elött, itt töltôdj!

2017. július 29. - Krajec Krisztian

img_5628.JPG

Néhány hónapja megnyitotta kapuit az Astor Food Room! Ebben az ételszobában igazi, felismerhető, és semmihez sem hasonlítható urbánus feelinget kapunk. Ez persze egyenesen következik az elhelyezkedéséből, hiszen bármit is szeretnénk a belvárosban csinálni, a Károly körút 1. útba esik. 
Az Astor tulajdonképpen egy fogyasztói mágnes kellős közepén található, természetesen a koncepció is erre alapozódott. Akár turista szemszögből nézzük, akár a magyar közönség látószögéből szemléljük: főnyeremény. Korábban is étteremként funkcionált, de új desing-jával, laza fiatalos megjelenésével teljesen friss hangulatot ad a környéknek. Múltja okán rengeteg a visszajáró vendégük, helyi irodisták is tiszteletüket teszik náluk, és a nem elhanyagolható turistaforgalom is telíti a helyet. 

img_5626.JPG
Emellett nem akarnak többnek látszani, mint ami: szeretnének reális alternatívát nyújtani egy belvárosi csomópontban mindazoknak, akik megpihennének a rohanásban. Feledve a „kockás terítős” sztereotípiákat, céljuk egy jóízű, nem túlbonyolított konyhával megvendégelni az embereket, illetve egy széles szortimenttel bíró bárral kedveskedni a változatos közönségnek. Megoldást nyújtani azoknak a városi embereknek - urbán partizánoknak -, akik nem riadnak vissza, sőt szeretik a város nyüzsgését, a folyamatosan zajló eseményeket. Ergo: beülhetünk hozzájuk egy finom, kiadós ebédre, vagy nap közben egy kávéra, vagy „alapozni” az esti buli előtt. 

img_5627.JPG
A nyitva tartást is ehhez igazították: heti hét nap, 11-től 24 óráig állnak rendelkezésre. Déltől ebéd menüvel készülnek, egész nap lehetőség van á la carte étkezésre, ami estig átcsap a vacsorába. Világjáró konyhájukkal igazából átfogó igényeket tudnak kiszolgálni. Az étlapon megtalálhatjuk – a turistákra gondolva - a klasszikus ételeket, de simán bedobhatunk náluk egy burgert is. Jó választás lehet egy friss, tavaszi jérceleves és kijevi jércemell, burgonya pürével; vagy pedig a francia hagymaleves nagyon jól passzol az olaszos bolognai pennéhez, mozzarella sajttal.

img_5630.JPG

Érdemes kipróbálni a desszertjeiket is, hiszen amellett, hogy nagyon csinosan szervírozzák, finomak is. Az ételek tálalása nagyszerű, látványos megoldásokat nyújt, igazán kellemes ránézni a tányérra. 

img_5629.JPG
Amit fontosnak tartok kiemelni, hogy igen széles a frissítő italok választéka: trendnek megfelelő limonádékból lehet választani, és az almalé igazi almából készül. A tulajdonos tapasztalata és elmondása szerint – a vasárnaponkénti ebédre visszatérő családok körében - a gyerekeknél a legnagyobb sláger mindig a facsart almalé. Persze, ha sörözésre szottyanna kedvünk, arra is ideális hely.

img_5625.JPG
Az Astor Food Room óriási előnye a zárt terasz: így az időjárás viszontagságaitól védve, de mégis részesei lehetünk a forgatagnak - jólesően lakomázva szemlélődhetünk, mintha kint ülnénk.
Véleményünk szerint az Astor ennek a lokációnak - elérhető árakkal, attraktív megoldásokkal - egy teljesen ideális szereplője. Ha Astoria és gasztronómia: akkor kézenfekvő megoldás!

AirChef

Cím: 1075 Budapest, Károly krt. 1. 

Fotók: AFR

süti beállítások módosítása