Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Street food újraértelmezve

2017. július 27. - Krajec Krisztian

img_5546.JPG

Kezd érdekessé válni a plázák éttermi kínálata - ez a tendencia nagy örömünkre jó útra tereli a néhol szegényes, és minőségen aluli plázaétkeztetést. Kifejezetten kiemelkedő példája ennek az általunk meglátogatott Street Food Pont a Duna Plázában, mely egyedülálló minőségi kínálatában, és a felhasznált technológiák tekintetében.

img_5544.JPG
Nézzük elsőnek technológiai oldalról, hiszen még az ötcsillagos szállodáknak sem nagyon vannak ilyen berendezései! A Kende Gastro által épített konyha párját ritkítja - melyben amerikai, Garland típusú hamburgersütő üzemel, melyet az összes komoly hamburger-lánc is használ, az USA-ban. Minden frissen készül, ennek köszönhetően átlagosan egy étel 2-5 perc alatt a vendég tányérjára kerül. Az alapanyagok mind kitűnő minőségűek, és nagyrészük külföldről érkezik: az alap hamburgerhús Írországból, az angus Skóciából, a durumliszt Olaszországból. A magyar konyhától eltérően náluk a tésztákat helyben gyúrják, tojást nem használva hozzá - amik aztán teljesen új élményt nyújtva, al dente, azaz nem túlfőzötten érkeznek elénk.

img_5542.JPG
Kínálatuk szendvicsekből, (Pulled Pork), tésztákból (saját magunk választhatjuk ki, milyen típusú tésztát fogyasszunk), burgerekből (akár vega burgert is kérhetünk, illetve kedvünk szerint válogathatunk hozzá házi szószokat), salátákból, és napi levesekből tevődik össze - ebből is látható, mennyire nem bíztak semmit a véletlenre. Mint street food, természetesen minden ételt el is tudunk vinni, így akkor sem kell aggódni, ha időhiányban szenvedünk.

img_5543.JPG 
A látványkonyha külön élmény, hiszen egyrészt szórakoztató, ahogy készül az étel; másrészt nagyon fontosnak tartják kiépíteni a bizalmat, így láttatni is akarják, hogy nincs tikos összetevő. Ha azt írják ki, hogy pármai sonka van benne, akkor biztosak lehetünk abban, hogy azt is fogunk kapni. 

img_5540.JPG
A decemberi nyitáshoz képest rengeteg törzsvendéggel büszkélkedhetnek, ami köszönhető az elhivatott munkának, a jó tematikának, és a már említett magas minőségnek. Ez az induló hely, de mivel célkitűzéseik a távolba mutatnak, minden bizonnyal - sokak örömére - fogunk még találkozni velük máshol is - esetlegesen, mint franchise is. 
Szerintünk egyedit alkottak high-tech konyhájukkal, egyedülálló street food minőségükkel. Hiába írnánk le az élményt, csak annyit mondhatunk: minket meggyőztek, ki kell próbálni!

img_5545.JPG

AirChef

Cím: 1138 Budapest, Váci út 178. Duna Pláza 2. emelet/ételudvar/ 

Fotók: Street Food Pont 

süti beállítások módosítása