Hozzávalók:
250 g szárított Linguine tészta
A pestóhoz:
175 g mosott friss bazsalikom
150 g extra szűz olívaolaj
30g fenyőmag
3 evôkanál parmezán
Só és bors ízlés szerint
A kagylóhoz:
400g kagyló, súrolt, mosott vagy alternatívának pedig konzerv kagyló
1 friss piros chili
1 fokhagymás szegfűszeg, apróra vágva
½ csomó petrezselyem aprítva
70 g extra szűz olívaolaj
1 pohár fehérbor
Elkészítése:
Helyezzük az összes pestó összetevőt keverőbe és keverjük 45 másodpercig. Addig tegyük félre a kagylókat.
Helyezzük az olajat, a fokhagymát és a chilipaprikát a serpenyőbe, fôzzük addig amíg pici levet engednek/ könnyezik/, utána adjuk hozzá a kagylókat. Adjuk hozzá a fehérbort és a petrezselymet, és fedjük le .
Főzzük közepes lángon 7 percen át, amíg a kagylók kinyílnak és felszabadítják a levüket.
Miután a kagylók kinyíltak , húzzuk ki őket a főzőfolyadékból, és tartsuk egy tésztaszûrôben amíg lecsepegnek.
Fôzzük ki a tésztát, addig míg nem lesz al dente!
Miután kifôztük a tésztát, húzzuk meg , a kagyló levében kb. 1 percen át!
Ezután adjuk hozzá a pesto-t és a kagylókat a tésztához. Keverjük össze alaposan, majd az egész tetejét még díszitsük pestóval meg parmezánnal!