Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Egy madár aki szereti a kávét

2017. július 11. - Krajec Krisztian

img_5324.JPG

A kávézás szerelmesei egyre több speciality kirendeltségből válogathatnak Budapesten. A Blue Bird Cafe & Roastery kávézó a hasonló helyek közül is egy érdekes színfolt. Ez abból adódik, hogy a kávéválasztékuk széles skálán mozog: 12 fajtával rendelkeznek.

img_5326.JPG

Baristáik szerint nagyon élvezetes dolog, mikor is a vendégeknek elmondhatják, melyik milyen jellegzetességgel bír, és kiválaszthatják az épp ízlésüknek megfelelőt. A másik érdekesség, hogy magában a kávézóban található a pörkölőjük, (speciality vonalon nagynak számító, 16-18 kg-os kapacitással), tehát nemcsak válogatni, szürcsölgetni térhetünk be hozzájuk, hanem álmélkodva megfigyelhetjük, miként is zajlik egy pörkölési folyamat.

img_5325.JPG

Ha ez nem lenne elég, egy egyedileg tervezett darálósziget is megfér a boltban, még érdekesebbé téve a teret, és megadva a hely egyediségét. Azt már hozzá sem kell tenni, mennyire isteni illatok lebegik körül az embert. Igazi kávéoázis!
Az általuk használt kávék tulajdonképp jól lefedik azt a sávot a világban, ahol a legjobb termőterületek megtalálhatók: akár közép-amerikai, vagy dél-afrikai fajtákról beszélünk. Kérdésünkre, hogy ebből a választékból mégis melyik a legpreferáltabb fajta, vagy melyiket is ajánlanák, egyszerű volt a válasz: minden nap mást, és mást. Hiszen pörkölés után kell egy kis idő, hogy a kávé kiszellőzze magát, kiadja a széndioxidot.

img_5323.JPG

Ezt folyamatosan nézik, ezért fontos, hogy mindig ajánlani tudjanak. Ha azt kérdeznénk, melyik az a típus, amit legszívesebben fogyasztanak Magyarországon, akkor a virágos, gyümölcsösebb, kicsit csersavasabb etióp, illetve kenyai a nagyon menő és legkeresettebb náluk. Mivel, mint pörkölő is üzemelnek, 15-20 kávézót látnak el jelenleg a Blue Bird márkával. Ehhez még hozzáadódnak a magán vásárlók is, akik házi használatra válogatnak, de minden esetben szakértő segítséget kapnak náluk, akár csak fogyasztani, akár vásárolni is szeretnének. Aki fogyasztásra érkezik hozzájuk, a környékhez képest nem egetverő árakkal találkozhat: egy presszó 350 Ft-ért csoroghat le a torkunkon.

img_5330.JPG
A Blue Bird Roastery új rendszere szerint mindenki akár maga is összeválogathatja a saját Blend-jét az általuk forgalmazott kávékból, és akár otthonában, vagy üzletében teljesen egyedi márkával, saját, különleges ízvilággal rukkolhat elő. Ezek mellet, mint a Promac Italia kávégépek viszonteladói is jelen vannak a magyar piacon, szélesítve skálájukat. A nyár slágere pedig egyértelműen a hűtött áztatott kávéitaluk amit üveges változatban elvihető, a Cold Blue!

AirChef

Cím: 1075 Budapest Rumbach Sebestyén 10. 

Fotók: BuleBird 

süti beállítások módosítása