Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Szendvicsek csúcson járatva

2017. július 07. - Krajec Krisztian

img_5286.JPG

Leves fronton a pesti oldal bőven el van látva, viszont a budai oldalon kevesebbet találunk ebből. Ezen a mezsgyén haladva gondolták ki a Crust tematikáját, ami egyszerű, de nagyszerű. A Kolosy tér ismert vonzáskörzete a különféle gasztro helyeknek, nagyot nem lehetett tévedni a nyitáskor. Jellemzően az átmenő forgalomra alapoznak, illetve a szomszédságukban lévő irodák dolgozói járnak hozzájuk előszeretettel. A hely nyitva tartása alkalmazkodik a nemsokára felújításra kerülő piachoz, mely igazi gasztropiaccá fog avanzsálni a jövőben. 

img_5289.JPG
A szendvicsek jellege egy iráni nyaralás alkalmával fogalmazódtak meg, melyekhez leveseket párosítanak. A pirított baguette-ek belsejét kiszedik és töltik meg mindenféle földi jóval. Naponta négyféle levesből lehet választani.

img_5288.JPG

Mindennap választható valami új, de 90%-ban kapható náluk a közkedvelt Erdélyi csorba leves. Kifejezetten ajánljuk a fehérboros francia hagymalevest; és a jó idő beköszöntével a gyümölcslevesek frontján a joghurtos almalevest, vagy a rizstejes szederlevest.

img_5291.JPG

A koncepció fontos része, hogy kiadós, jól megpakolt levesekkel találkozzunk: a 3 dl-es pohár színültig töltve 3,3 dl, ami valóban bőséges mennyiséget jelent. Ha ehhez még hozzá egy szendvicset is fogyasztunk, kifejezetten jól lakunk. A nyári szezon beköszöntével salátákkal bővítik a kínálatot. És mindezeket a terasz napernyőkkel kiegészített pihenőjén kellemesen el is fogyaszthatjuk.

img_5290.JPG
Az alapanyagok tekintetében a minőségre törekednek, ugyanakkor a finom ételeket elfogadható áron kínálják.
Aki szívesen ellátogatna hozzájuk, vagy kíváncsi az épp újdonsült szendvicsre vagy levesre, javasoljuk, nézzen rá oldalukra, mert mindig friss kínálattal rukkolnak elő!

AirChef

Cím: 1036 Budapest  Kolosy tér 2.

süti beállítások módosítása