Gasztronómia a világ körül

Foodyny

Mediterrán életérzés a város forgatagában! La Parrilla

2017. április 24. - Krajec Krisztian

 

img_3899.JPG

Hamisítatlan belvárosi feeleing, elegáns, de mégis fesztelen hangulat és kényelmes terasz várja a La Parrilla vendégeit. Az Iberostar Grand Hotellel együtt működve de önálló egységként ,egyértelmű a minőség. Ezzel a kellemes kombinációval a modern urbánus irányvonalat ötvözik, a tradíciókon nyugvó, mediterrán konyhával. Ez azért sem véletlen, mert a katalán szállodalánc adta emóciók olyan vonalat adtak az étteremnek, amit balgaság lett volna nem kihasználni.

img_3898.JPG

A Szabadság tér persze a turisták egyik kedvelt helye, vagy innen indulnak ki, vagy pont ide érkeznek, ahogy végigsétálnak a már szinte gasztró street – nek is aposztrofálható Október 6. utcán, mégis pont annyira távol is van a nagyobb nyüzsgéstől, hogy zavartalanul pihenjen meg bárki egy-egy finom étel mellett. A kényelmes belső tér, a 70 fős ültethetőség és a látványkonyha, amit főleg tálalásnál használnak, teljes élménnyel tudja ellátni a gasztronómia irányába elfogultakat, és nem mindennapi látványossággal nyűgözheti le azokat is, akik egy kellemes ebédet, vagy vacsorát szeretnének elkölteni.

img_3900.JPG

Az irodaházakkal megtűzdelt környezet miatt fontos kiemelni, hogy 7-11 óráig reggeli várja, de nem csak a szállodavendégeket hanem a betérő vendégeket is. A konyhára főleg a lávakövön készített fogások jellemzőek, így azt mondhatjuk, hogy a steak-est vonal kedvelői nem csalatkozhatnak, illetve a 90 napig érlelt Ribay igazán fantasztikus ízekkel ajándékozhat meg minket.

img_3896.JPG

 

De van náluk lecsó bélszínnel, vagy sült mangalicakolbász, is (amit meg is kóstoltunk és a kedvencünkké is vált egyből). Délben business lunch-el várják vendégeiket, este pedig a grill szekcióra erősítenek rá, és a teljes élményt élő bárzenével teszik még hangulatosabbá. Természetesen van náluk séfajánlat, amit általában 2-3 hetente újítanak meg, figyelve a szezonalitásra.

img_3894.JPG

 

A tálalásra azt kell mondanunk, hogy szép! Nem túlgondolt, nem művészkedő, hanem inkább arra ügyeltek, hogy aki esetleg nem lett volna annyira éhes, a látványtól biztosan az lesz. A konyhát Szabó Péter (világlátott és nem kis tapasztalatokkal bíró séf) és Papp Balázs séf duóban viszik, és nagy örömünkre a desszert frontra is fokozottan odafigyelnek.

img_3903.JPG

 

Azt vallják, hogy a desszert koronázza meg a menüt! Erre példa a Magyarországon teljesen egyedülálló degusztációs desszert-estjük is, amivel nemrég rukkoltak elő, Enzsol Balázs desszertmester vendégszereplésével. A kiváló ételeken felül említést érdemel a terjedelmes borkínálat, illetve az étterem bárja, ami komoly koktélokkal kápráztatja el a kedves nagyérdeműt.

img_3901.JPG

 

AirChef

fotók: Király István

Cím: 1054 Budapest Szabadság tér 4. 

süti beállítások módosítása