Gasztronómia a világ körül

Foodyny

25 év Gustó Cafe

2017. április 15. - Krajec Krisztian

 

img_3804.JPG

Ellátogattunk a Gusto Caffe-ba, egy olyan bistróba, ami 1992-ben kezdte a pályafutását. Most fordultak a 25. évükbe, ez azért nagy dolog a vendéglátás területén. Tradíciókra építenek, és azokat is viszik tovább, alkalmazkodva az újabb trendekhez. Két éve volt egy nagyobb felújítás, melynek hozományaképp bővítésen is átmentek, ennek eredményeképp egy külön teremmel is büszkélkedhetnek.

img_3802.JPG

A teraszt és a konyhát is felspécízték és az étlap tekintetében pedig megtartva a régit, beépítve az újat, bő kínálattal rendelkeznek. Bárdy Márton vezetésével a Gusto immáron új erőre kapott, és büszkék arra, hogy az ételeik mennyiségét tekintve bőséges adagokkal várják vendégeiket. „Nálunk nagyok az adagok"mondja Márton és ezen a külföldi turisták néha meg is lepődnek, de szeretik, és meg is találják őket, a Tripadvisor kiválósági tanúsítványának köszönhetően.

img_3805.JPG

A különteremmel együtt, ami alkalmas rendezvények, üzleti ebédek szervezésére is, 40 főt tudnak ültetni. Azt a vendéglátást képviselik, ami a házias konyhát és a jóllakott vendégeket preferálja. A különteremhez külön mosdó is tartozik, ezzel teljesen el lehet szeparálódni. Természetes az étterem múltja miatt rengeteg a törzsvendég, a menünél azért nem rossz, hogy 990 forintból megebédelhetünk. Náluk kisebb adagokat is össze lehet válogatni az étlapról, ha valaki szeretné, akár több főételt is ehet. Fontos kiemelni a nem hétköznapi italválasztékukat, ami első látásra megdöbbentő, mert sok mostani trendekre épülő, egységben sem találni meg azokat a gyöngyszemeket, amivel ők rendelkeznek.

img_3803.JPG

Csak egy párat felsorolva ; Johnnie Walker Blue, Hibiki Suntory, Bollinger Champagne, borban pedig többek között saját címkézett Malatinszky kínálattal várják vendégeiket. Amire nagyon büszkék és szinte a kezdetek óta megtalálható a kínálatban, az a páratlan tiramisu, és a rendkívül közkedvelt bélszin carpaccio. Igazán meleg hangulatú, remek bistrót ismerhettünk meg bennük.

AirChef

Cím: 1023 Budapest Frankel Leó utca 12

süti beállítások módosítása